Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
Πέμπτη, 01 Αύγουστος 2019

Επιτυχής απομάκρυνση αγριόχοιρων από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης

Επιτυχής απομάκρυνση αγριόχοιρων από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης

 • Επιτυχής απομάκρυνση αγριόχοιρων από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης 11 αγριόχοιρων (ένα ενήλικο θηλυκό με οκτώ μικρά και δύο νεαρά) από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα από το Άλσος Ανάληψης. Η παρουσία των ζώων είχε ήδη δημιουργήσει προβλήματα, ενώ υπήρχαν καταγγελίες και από κατοίκους της περιοχής.
  Για το λόγο αυτό έγινε άμεσα τεχνική σύσκεψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης στην οποία συμμετείχαν ο Συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Σάββας, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών κ. Κυριακίδης, εκπρόσωποι των Δασικών Υπηρεσιών, της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης και ο Καθηγητής Διαχείρισης Άγριας Πανίδας κ. Βλάχος.

  Μετά από απόφαση της Αποκεντρωμένης και κατ’ εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης του ΥΠΕΝ προγραμματίστηκε και εφαρμόστηκαν ειδικά μέτρα σύλληψης και απομάκρυνσης των αγριόχοιρων από το Πανόραμα. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκαν ειδικές παγίδες σύλληψης που παρείχε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης και μετά από πολυήμερες επιχειρήσεις από τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες και τους Δασοφύλακες του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης οι αγριόχοιροι πιάστηκαν και καθ΄υπόδειξη της Δασικής Υπηρεσίας απελευθερώθηκαν σε ορεινή περιοχή γειτονικού νομού.
  Στην όλη επιχείρηση η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης συμμετείχε, μετά από αίτημα της Δασικής Υπηρεσίας, με επιστημονικό προσωπικό (Δασολόγους) και με Ομοσπονδιακούς της Θηροφύλακες που ήρθαν από τις περιοχές Θεσσαλονίκης, Επανομής, Σερρών, Κατερίνης, Ημαθίας, Λαγκαδά. Η επιχείρηση συντονίστηκε από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης και με την ενεργό και ουσιαστική συμμετοχή του Δήμου Πανοράματος (Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος).

  Ήταν μια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε άμεσα και με θετικά αποτελέσματα, μέσω της άριστης συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

  Ομοσπονδιακοί Θηροφύαλκες της ΚΟΜΑΘ χρησιμοποιούν παγίδα για τη σύλληψη των αγριόχοι

  Μικρά αγριογούρουνα στο πάρκο Ανάληψης

  Μεταφορά των αγιόχοιρων σε άλλο νομό

  Παρών ο Αντιδήμαρχος Πανοράματος στην όλη επιχείρηση

  Έλεγχος της παγίδας πριν τη χρήση

  Τμηματικά έγινε η σύλλψη και η μεταφορά των ζώων

  και δεύτερη παγίδα χρησιμοποιήθηκε. Οι παγίδες είχαν κατασχεθεί μετά από περιστατικά λαθροθηρίας και φυλάσσονταν από τη Δασική υπηρεσία και τους Κυνηγετικούς Συλλόγου.

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2024 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU