Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
Πέμπτη, 27 Ιούνιος 2019

Εκδόσεις ΚΟΜΑΘ

 • ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ (link)

  (Το κάθε αρχείο διαθέτει μηχανή αναζήτησης – Search για ταχύτερη εύρεση των άρθρων που σας ενδιαφέρουν. Λειτουργεί με δεξί κλικ στο ποντίκι του υπολογιστή σας ή πατώντας τα πλήκτρα Ctrl και F

  EΠΙΣΗΣ μπορείτε να πάτε στα Περιεχόμενα στις σελίδες 4 και 5, όπου εκεί ο κάθε τίτλος έχει ενεργό link-συνδεσμο. Πατώντας με το ποντίκι πανω στον τιτλο του κάθε άρθρου μπορειτε να μεταβείτε αυτόματα και να διαβάσετε το άρθρο που σας ενδιαφέρει)
  Καλή ανάγνωση….

   panthiras2001   panthiras2003     panthiras2002
   panthiras2004    panthiras2005    panthiras2006
  panthiras2007   panthiras2008   panthiras2009
  panthiras2010   panthiras2011   panthiras2012
  panthiras2013   panthiras2014    

  Παρακάτω θα βρείτε το Κυνηγετικό Εγχειρίδιο που έχει εκδόσει σε ψηφιακή μορφή η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ. Πρόκειται για την έγχρωμη έκδοση των 318 σελίδων, που διανεμήθηκε δωρεάν σε 60.000 κυνηγούς (πρώτα δόθηκε σε όλα τα μέλη κυνηγούς των Κυνηγετικών Συλλόγων της Ομοσπονδίας μας).

  Στο βιβίο περιλαμβάνονται θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα τον νέο αλλά και τον έμπειρο κυνηγό. Ενδεικτικά θέματα που διαπραγματεύονται στο βιβλίο είναι σχετικά με τα κυνηγετικά όπλα, τα σκυλιά, τα θηράματα, τα ενδιαιτήματα και τη διαχείρισή τους, το νομικό πλαίσιο που διέπει τη θήρα, την ηθική του κυνηγίου κ.α.

  Το εγχειρίδιο αυτό αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για την ανάπτυξη φιλοπεριβαλλοντικής κυνηγετικής συνείδησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ έως σήμερα δεν έχει εκδοθεί παρόμοιο βιβλίο (έγχρωμη εκτύπωση) από Κυνηγετική Οργάνωση, πόσο μάλιστα αυτό να διανεμηθεί δωρεάν σε 60.000 κυνηγούς.

  Τώρα με την ψηφιοποίηση όλου του βιβλίου μπορείτε να το κατεβάσετε στον υπολογιστή σας.

  ΕΠΙΣΗΣ, πηγαίνοντας στις σελίδες με τα περιεχόμενα, μπορείτε να πατήσετε (να κάνετε click) πάνω στον κάθε τίτλο και να σας μεταφέρει απευθείάς στο θέμα που σας ενδιαφέρει και θέλετε να διαβάσετε.

  kynhgetiko egxeiridio 2006

  Πατώντας στην εικόνα παρακάτω, μπορείτε να δείτε τον Τεχνικό Οδηγό Βελτίωσης Βιοτόπων:

   Οδηγός 1996 image

  Η ΣΤ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης πριν από αρκετά χρόνια ανέθεσε στην εξαίρετη επιστημονική ομάδα που αποτελείται   από τους κ.κ. Θωμαΐδη Χρήστο, Καραμπατζάκη Θεοφάνη, Λογοθέτη Γεώργιο και Χριστοφορίδου Γεσθημανή την εκπόνηση αυτής της μελέτης, ώστε οι περιβαλλοντικές παρεμβάσεις των Κυνηγετικών Συλλόγων να γίνονται επιστημονικά και συστηματικά, με σκοπό να  επιτύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

  Το βιβλίο αυτό τυπώθηκε το 1996 και έχει εξαντληθεί. Η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ προέβη στην ψηφιοποίηση αυτού του βιβλίου, καθώς υπάρχουν αρκετά χρήσιμα θέματα.
  Το βιβλίο έχουν γράψει Δασολόγοι και Βιολόγοι και αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια εξακολουθεί να αποτελεί σημείο αναφοράς.
  Ασφαλώς, αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει και αρκετές διαδικασίες οφείλουν να γίνονται με συγκεκριμένο τρόπο και σε συνεργασία με τη   Δασική Υπηρεσία. Σύντομα η ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ θα προσπαθήσει να επικαιροποιήσει την έκδοση αυτή, με βάση τους ισχύοντες κανονισμούς και άλλες διατάξεις.

  Σκοπός του τεχνικού αυτού οδηγού ήταν να θέσει τις προδιαγραφές και τα κόστη κατά μονάδα, των επεμβάσεων που θα υλοποιούσαν οι   Κ.Σ. της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ, για να βελτιώσουν τους βιοτόπους της περιοχής τους, ώστε με τις μικρότερες δαπάνες, να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα(αναβάθμιση του περιβάλλοντος και ανάπτυξη των πληθυσμών της άγριας πανίδας).

  Ακόμη, μπορείτε να ενημερωθείτε για ό,τι αφορά στην Ασφάλεια στο Κυνήγι, πατώντας στην εικόνα:

   για την ασφάλεια στο κυνήγι image

  και για την Προκαταρτική Εξέταση της Υγείας του Θηράματος στον Κυνηγότοπο, πατώντας την εικόνα παρακάτω:

   εξέταση της υγείας του θηράματος image

   

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2024 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU