Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
Πέμπτη, 27 Ιούνιος 2019

Άρτεμις 1

 •  

  Πρόγραμμα καταγραφής της κυνηγετικής κάρπωσης (ΑΡΤΕΜΙΣ Ι)

  Το πρόγραμμα ΑΡΤΕΜΙΣ Ι είναι μια διαρκής μελέτη παρακολούθησης των θηραματικών πληθυσμών και καταγραφής της κυνηγετικής κάρπωσης και αποτελεί την πρώτη μελέτη εθνικής κλίμακας που εκπονείται με αντικείμενο το κυνήγι. Το πρόγραμμα εκπονεί η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας από το 1994 και θεωρείται ένα από τα πλέον πλήρη και αναγνωρισμένα στην Ευρώπη.

  Η υλοποίησή του στηρίζεται στην επιστροφή συμπληρωμένου ερωτηματολογίου, στο τέλος της κυνηγετικής περιόδου, με την κάρπωση κάθε κυνηγού κατά τη διάρκεια των κυνηγετικών του εξόδων, σε συνδυασμό με διάφορα στοιχεία που αφορούν την κυνηγετική του εξειδίκευση και τις συνήθειες του ίδιου του κυνηγού.

  Από το πρόγραμμα αυτό έχουν προκύψει αποτελέσματα που, αφενός, αναδεικνύουν την εικόνα των Ελλήνων κυνηγών και τις προτιμήσεις τους στα θηράματα και αφετέρου οδηγούν σε πολύ σοβαρές εκτιμήσεις σχετικά με την κατάσταση των θηραματικών πληθυσμών.

   

  Φίλε κυνηγέ,

  Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου ΑΡΤΕΜΙΣ είναι πολύ σημαντική ενέργεια. Μην ξεχνάς πως πρόκειται για μια έρευνα που χρηματοδοτείται από τους κυνηγούς και εξυπηρετεί τον κυνηγετικό κόσμο, δίνοντας πολύτιμα και αξιόπιστα στοιχεία για τη συνέχιση της κυνηγετικής δραστηριότητας. Τα στοιχεία αυτά είναι απόρρητα, γι’ αυτό μη διστάζεις να το συμπληρώνεις.

   

  Περισσότερα για το Πρόγραμμα Άρτεμις Ι

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2024 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU