Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021
Τετάρτη, 24 Ιούλιος 2019

Έριξαν δηλητήρια σε μικρή λίμνη στη Νιγρίτα Σερρών. Παρέμβαση των κυνηγετικών οργανώσεων και του Δήμου για άμεση αποστράγγιση.

Έριξαν δηλητήρια σε μικρή λίμνη στη Νιγρίτα Σερρών. Παρέμβαση των κυνηγετικών οργανώσεων και του Δήμου για άμεση αποστράγγιση.

 • Έριξαν δηλητήρια σε μικρή λίμνη στη Νιγρίτα Σερρών. Παρέμβαση των κυνηγετικών οργανώσεων και του Δήμου για άμεση αποστράγγιση.

  Άγνωστοι έριξαν ποσότητες φυτοφαρμάκων σε μικρή λίμνη (γκιόλα) κοντά στην Τερπνή Νιγρίτας στο Νομό Σερρών. Κτηνοτρόφος της περιοχής ειδοποίησε τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης ο οποίος και έσπευσε αμέσως. Βρέθηκε ένα δοχείο με φυτοφάρμακο στην όχθη της λίμνης και μετά από έρευνα υπήρχαν νεκρά βατράχια και ένα νερόφιδο.

  Ενημερώθηκε άμεσα ο Κυνηγετικός Σύλλογος Νιγρίτας, του οποίου ο Πρόεδρος συνεργάστηκε με τον Δήμο Νιγρίτας ώστε να διατεθεί ένα γερανοφόρο όχημα και ξεκίνησαν εργασίες για την αποστράγγιση της λίμνης. Με συντονισμένες ενέργειες έγινε τάχιστα η απομάκρυνση του νερού, ώστε να μη λειτουργεί ο χώρος ως οικολογική παγίδα για την πανίδα. Δείγμα νερού συλλέχθηκε προς ανάλυση.

  Για το περιστατικό ενημερώθηκε το Δασαρχείο Νιγρίτας, η Ελληνική Αστυνομία και η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας της Π.Ε. Σερρών.
  Δόθηκαν οδηγίες ώστε οι Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ να επιτηρούν την γύρω περιοχή για τυχόν εξεύρεση νεκρών ειδών της άγριας πανίδας.

  Άμεση η ανταπόκριση του Δήμου για την αποστράγγιση του νερού

  Κινητοποίηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας - Θράκης και του Κ.Σ. Νιγρίτας

  Εμφανείς οι επιδράσεις του δηλητηρίου στην πανίδα

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2021 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU