Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021
Παρασκευή, 17 Σεπτέμβριος 2004

Και Εκατοντάδες νεκρά ψάρια στη Λίμνη Κορώνεια

  • Σε συνέχεια της έως τώρα ενημέρωσής σας επισημαίνουμε πως την Παρασκευή 17/9 η επιστημονική ομάδα της Ομοσπονδίας, μαζί με Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες, εντόπισε μεγάλο αριθμό νεκρών ψαριών στη λίμνη Κορώνεια.
    Συνεχίζοντας την καθημερινή παρουσία και καταγραφή του θλιβερού φαινομένου η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης σας ενημερώνει για την ύπαρξη και εκατοντάδων νεκρών ψαριών στην περιοχή Ανάληψη, στη βόρεια πλευρά της λίμνης. Τα νεκρά ψάρια είναι κυρίως ηλιόψαρα, πεταλούδες, γριβάδια, σίρκα και λεστιά. Οι επιστήμονες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας είχαν από την πρώτη στιγμή τονίσει πως ο θάνατος των αργυροπελεκάνων πρέπει να σχετίζεται, σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, με τα ψάρια που τρώνε. Η παρουσία εκατοντάδων νεκρών ψαριών πρέπει να προβληματίσει εκ νέου. Ήδη ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία.

    Θυμίζουμε επίσης πως στις 16/9 επιστήμονες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας βρήκαν προσβεβλημένο και ένα φλαμίνγκο, οπότε ο αριθμός των προσβεβλημένων ειδών είναι πια 34, σύμφωνα με τα στοιχεία της συνεχούς καταγραφής που πραγματοποιεί η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης. Το προσβεβλημένο πουλί διεκομίσθη άμεσα στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Ν. Α.Θεσσαλονίκης για εξέταση, μετά από συνεννόηση με τον Διευθυντή της υπηρεσίας, όπως και πολλά άλλα πουλιά (νεκρά και ασθενή) που με τα οχήματα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής μεταφέρονται καθημερινά στις αρμόδιες υπηρεσίες.

    Δυστυχώς το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη. Αποτελεί θετικό στοιχείο, όμως, πως τα μέτρα που πρότεινε από 8/9/2004 η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης, στη σύσκεψη που διοργάνωσε στα γραφεία της, έγιναν αποδεκτά και εφαρμόστηκαν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έχουν αποδώσει. Πολλά πουλιά έχουν απομακρυνθεί με τις συσκευές κρότου, ενώ περισσότερα από 1500 πουλιά έχουν καεί με την εθελοντική εργασία μελών των κυνηγετικών οργανώσεων.
    Οι κυνηγετικές οργανώσεις εργάζονται συστηματικά, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση της κατάστασης, βρισκόμενοι καθημερινά στο πεδίο και όχι με αποστολή «ετεροχρονισμένων» δελτίων τύπου από τα αστικά κέντρα.

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2021 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU