Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023
Πέμπτη, 09 Μάρτιος 2023

Απολογισμός Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ για τον Φεβρουάριο 2023

Απολογισμός Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ για τον Φεβρουάριο 2023

 • Απολογισμός Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ για τον Φεβρουάριο 2023

  Ολοκληρώθηκε η κυνηγετική περίοδος 2022-2023 με αυξημένες αποδόσεις της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ. Συνολικά κατά τον Φεβρουάριο 2023 έγιναν 2.775 έλεγχοι σε κυνηγούς και άλλους πολίτες που βρέθηκαν στην ύπαιθρο σε συνολικά 101.988 χλμ περιπολιών. Σε 15 περιπτώσεις καταγγέλθηκαν παραβατικές συμπεριφορές που αφορούσαν θήρα σε Καταφύγιο Άγριας Ζωής, θήρα νύχτα, καρτέρι αγριόχοιρου νύχτα, χρήση θηλιών, βρόγχων και σύλληψη άγριων πτηνών. Δύο, μάλιστα, έγιναν ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2023, όπου η ΚΟΜΑΘ ανέλαβε το επιπρόσθετο μισθολογικό κόστος και είχε τους θηροφύλακές της στο πεδίο. Αφορούσαν θήρα χωρίς άδεια και παράνομη σύλληψη ωδικών πτηνών.
  Παράλληλα οι θηροφύλακες εργάστηκαν για το επιστημονικό πρόγραμμα καταμετρήσεων θηλαστικών που διεξάγει κάθε Φεβρουάριο και Αύγουστο η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ενώ συνέβαλλαν και στο έργο Life που συμμετέχει η ΚΟΜΑΘ, το Life ATIAS.

  Στο πλαίσιο του κοινωνικού τους έργου θηροφύλακες της ΠΕ Καβάλας συνέβαλλαν στην αναζήτηση κυνηγού που είχε χαθεί, ενώ θηροφύλακες της ΠΕ Αλεξανδρούπολης ειδοποίησαν την Πυροσβεστική για δασική πυρκαγιά που εντόπισαν κατά την νυχτερινή τους περιπολία. Σε τηλεφωνική του κλήση στον Διευθυντή Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ, ο αξιωματικός της ΠΥ ευχαρίστησε την ΚΟΜΑΘ για την ειδοποίηση αυτή, διότι η πυρκαγιά μπορούσε να γίνει πολύ επικίνδυνη.
  Τέλος, οι θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ συνέβαλαν στην εύρυθμη διεξαγωγή κυνοφιλικών αγώνων στην επικράτειά της και συμμετείχαν στην επιτήρηση της λειτουργίας των συνεργείων ενεργητικής επιτήρησης αγριόχοιρων που οργανώνει η Δασική Υπηρεσία.

  Τις επόμενες ημέρες η ΚΟΜΑΘ θα ανακοινώσει στατιστικά στοιχεία για την θηροφύλαξη της χρονιάς 2022, καθώς και για τη θηροφύλαξη κατά τη διάρκεια της επιτρεπόμενης περιόδου θήρας μεταξύ Αυγούστου 2022 και Φεβρουαρίου 2023.

Απολογισμός Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ για τον Φεβρουάριο 2023

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2023 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU