Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023
Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2023

Συμμετοχή της ΚΟΜΑΘ στην Έκθεση Κυνηγεσία 2023

Συμμετοχή της ΚΟΜΑΘ στην Έκθεση Κυνηγεσία 2023

 • Συμμετοχή της ΚΟΜΑΘ στην Έκθεση Κυνηγεσία 2023

  Για 2η φορά η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας-Θράκης (ΚΟΜΑΘ) συμμετείχε στην ετήσια έκθεση Κυνηγεσία 2023, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (MEC Παιανίας) από 31 Μαρτίου έως 2 Απριλίου.

  Η ΚΟΜΑΘ φιλοξενήθηκε στα Περίπτερα των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης παρουσιάζοντας με εποπτικό τρόπο μέρος από τις δράσεις της και ενημερώνοντας με ψηφιακό και έντυπο υλικό τους χιλιάδες επισκέπτες.

  Συγκεκριμένα παρουσίασε το έργο της ΚΟΜΑΘ:

  1) Για τη διαχείριση των ξενικών ειδών στο πλαίσιο του έργου LIFE ATIAS για την αντιμετώπιση της απειλής των εισβλητικών ειδών που υλοποιείται στη Δυτική Μακεδονία.

  2) Τις νέες εκπαιδευτικές εφαρμογές που δημιούργησε η ΚΟΜΑΘ, στο πλαίσιο έργου INTERREG CEA στην Ανατολική Μακεδονία (Κ. Νευροκόπι) που αφορούν πρωτότυπη ψηφιακή αναγνώριση θηραματικών ειδών, εκπαιδευτικά παιχνίδια σκόπευσης, ολοκληρωμένη παρουσίαση για τη μετανάστευση, κ.ά
  3) Ενημέρωση για τις δράσεις προστασίας της ΚΟΜΑΘ για τη διατήρηση του Κοχλικού Φασιανού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (Ξάνθη και Καβάλα) που υλοποιούνται σε συνεργασία με φορείς από τη Μεγάλη Βρετανία.

  4) Ενημέρωση για την ασφάλεια στο Κυνήγι με ειδικά πανώ, φυλλάδια και ενημερωτικά βίντεο

  5) Ενημέρωση για τις δράσεις της ΚΟΜΑΘ για την έρευνα σχετικά με το τρυγόνι στη Μακεδονία και Θράκη

  6) Συγκέντρωση στοιχείων με συλλογή ερωτηματολογίων σχετικά με τις δασικές πυρκαγιές και την κυνηγετική δραστηριότητα, στο πλαίσιο έρευνας που συμμετέχει η ΚΟΜΑΘ

  Επίσης σε συνεργασία με τις Περιφέρειες διανεμήθηκαν ενημερωτικά έντυπα για τις φυσικές ομορφιές της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και της Δυτικής Μακεδονίας.
  Εκπρόσωποι φορέων, εκπρόσωποι κυνηγετικών οργανώσεων, χιλιάδες κυνηγοί και επισκέπτες πέρασαν από το περίπτερο, ενώ αρκετά παιδιά παρουσία των γονιών τους έπαιξαν με τα νέα εκπαιδευτικά παιχνίδια που δημιούργησε η ΚΟΜΑΘ.

  Την ΚΟΜΑΘ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και ο Ταμίας της Ομοσπονδίας, μέλη Δ.Σ. και Περιφερειακοί Εκπρόσωποι της ΚΟΜΑΘ, ο Γενικός Διευθυντής, ο Επιστημονικός Συνεργάτης Ανατολικής Μακεδονίας, ο Επιστημονικός Συνεργάτης Δυτικής Μακεδονίας και Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Ροδόπης.

   

   

  AMYRAS 1

   IMG 4282

  IMG 4308 ΠΡΟΕΔΡΟΙ

  IMG 4295IMG 4338IMG 4272

  IMG 4328

  dimiropoulos 1IMG 4315

Συμμετοχή της ΚΟΜΑΘ στην Έκθεση Κυνηγεσία 2023

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2023 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU