Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
Τρίτη, 07 Δεκέμβριος 2021

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΟΜΑΘ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ (Κ.Ε.Α.Π.)

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΚΟΜΑΘ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ (Κ.Ε.Α.Π.)

 • Η επιβίωση στο φυσικό περιβάλλον αποτελεί κοινό πεδίο μεταξύ των στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των κυνηγών.

  Έτσι, στα πλαίσια των συνεχών προσπαθειών για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση των εκπαιδευόμενων, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης κλήθηκε πρόσφατα να επισκεφτεί το Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (Κ.Ε.Α.Π.) στη Ρεντίνα.

  Στη συνάντηση γνωριμίας που πραγματοποιήθηκε, έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα που σχετίζονται με την άγρια πανίδα (ίχνη, βιοδηλωτικά στοιχεία), τρόπους εύρεσης τροφής, αλλά και κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος που βρίσκεται στο ύπαιθρο.

  Η επίσκεψη έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό και γόνιμο κλίμα. Την ΚΟΜΑΘ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος, κ. Πολυχρόνης, ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας κ. Σίμογλου και ο Επιστημονικός Συνεργάτης κ. Γκάσιος.

  Ο Διοικητής αλλά και οι υπεύθυνοι του Κ.Ε.Α.Π., ήταν ιδιαίτερα φιλόξενοι και μας ξεναγήσανε (στο βαθμό που προβλέπεται) στις εγκαταστάσεις του Κ.Ε.Α.Π.

  Η συνάντηση θεωρήθηκε επιτυχημένη και από τις δύο πλευρές και συμφωνήθηκε να επαναληφθούν στο μέλλον αντίστοιχες εκδηλώσεις.Σε συνθήκες πλήρους αστικοποίησης, οι πολίτες έχουν αποξενωθεί από το φυσικό περιβάλλον.

  Οι κυνηγοί αποτελούμε μία από τις τελευταίες κοινωνικές ομάδες που διατηρούν τακτική επαφή με τη φύση και τα οφέλη που προσφέρει αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονεί η παραμονή ανθρώπων στο ύπαιθρο.

  Η εμπειρική αλλά και επιστημονική γνώση των κυνηγών γίνεται επομένως όλο και πιο πολύτιμη και αυτό προφανώς έχει γίνει αντιληπτό στο Κ.Ε.Α.Π., το οποίο εξ ορισμού αξιοποιεί κάθε γνώση που μπορεί να φανεί χρήσιμη στα στελέχη του.

  Από την πλευρά μας, δηλώνουμε εντυπωσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις και τις εξαιρετικές συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου και δηλώνουμε στη διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων για οποιαδήποτε αντίστοιχη εκδήλωση στο μέλλον.

  rentina1

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2024 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU