Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
Δευτέρα, 08 Απρίλιος 2024

Η ΚΟΜΑΘ συμμετείχε σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων

Η ΚΟΜΑΘ συμμετείχε σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων

  • Την Πέμπτη 4/4/2024, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων, στα γραφεία της Διεύθυνσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Μακεδονίας Θράκης, στη Θεσσαλονίκη.
    Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Προϊστάμενος Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Μακεδονίας-Θράκης, κ. Φραγκισκάκης, η κα Νιξαρλή και η κα. Κορακά από τη Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Κ. Μακεδονίας, η κα. Δημητρίου (Διεύθυνση Κτηνιατρικής Π.Κ.Μ.), ο κ. Μπεκιάρογλου (Δ/ντής Δασών Χαλκιδικής), ο κ. Γεωργιάδης (Προϊστάμενος Κτηνιατρικής Π.Ε. Χαλκιδικής) και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της ΚΟΜΑΘ, κ. Γκάσιος.
    Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου 3 ώρες κύριο θέμα ήταν η αύξηση των ορίων κάρπωσης αγριόχοιρων από τις ομάδες δίωξης του Κυνηγετικού Συλλόγου Κασσάνδρας, ενώ έγινε αναλυτική συζήτηση σχετικά με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν γύρω από την ΑΠΧ τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη, από τους εκπροσώπους των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών.
    Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ομόφωνα αποφασίστηκε να εισηγηθεί το συντονιστικό την αύξηση του ορίου κάρπωσης των ομάδων δίωξης αγριόχοιρων του Κυνηγετικού Συλλόγου Κασσάνδρας, όπως επίσης και ορισμένες άλλες προτάσεις οι οποίες θα διευκολύνουν την προσπάθεια της πολιτείας στην παθητική επιτήρηση της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων.
    Η ΚΟΜΑΘ είναι σταθερά σύμμαχος της πολιτείας σε κάθε δράση που σχετίζεται με το φυσικό περιβάλλον και τον πρωτογενή τομέα και συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις στις προσπάθειες αντιμετώπισης της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων.

Η ΚΟΜΑΘ συμμετείχε σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2024 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU