Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023
Σάββατο, 22 Ιούνιος 2019

Με επιτυχία απελευθέρωση ζαρκαδιού που είχε σοβαρά τραυματιστεί σε τροχαίο

Με επιτυχία απελευθέρωση ζαρκαδιού που είχε σοβαρά τραυματιστεί σε τροχαίο

 • Απελευθέρωση ζαρκαδιού, τραυματισμένου λόγω τροχαίου

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η απελευθέρωση ζαρκαδιού που είχε σοβαρά τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα πριν από αρκετό καιρό και αφού προηγουμένως του είχε προσφερθεί περίθαλψη από την Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ.

  Ήταν μια δύσκολη, αλλά αρκετά συντονισμένη επιχείρηση στην οποία συνεργάστηκαν με επιτυχία τρεις θεσμικοί φορείς (Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης και Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ.
  Το νεαρό αρσενικό ζαρκάδι είχε τραυματιστεί στις 7 Μάϊου 2019 σε επαρχιακή οδό του νομού Θεσσαλονίκης και προσκομίστηκε σε ιδιώτη Κτηνίατρο για πρώτη περίθαλψη, σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟΜΑΘ). Μετά από επικοινωνία με το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης το ζώο μεταφέρθηκε άμεσα με όχημα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ στις κλινικές της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  Το ζώο ήταν ένα νεαρό αρσενικό που είχε υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μετά από νοσηλεία και κατάλληλη θεραπευτική αγωγή στις Κλινικές της Κτηνιατρικής Σχολής διαπιστώθηκε πια ότι το ζώο ήταν υγιές και μπορούσε να επανενταχθεί στο φυσικό περιβάλλον.
  Στις 20 Ιουνίου 2019 με όχημα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης το ζαρκάδι (που είχε λάβει το όνομα «Θωμάς») μεταφέρθηκε, καθ’υπόδειξη του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης, προς απελευθέρωση σε Καταφύγιο Άγριας Ζωής του νομού Θεσσαλονίκης. Κατά τη μεταφορά του εξασφαλίστηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής, με επιμέλεια της Κτηνιατρικής Σχολής.
  Παρουσία δασικού υπαλλήλου και Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της ΚΟΜΑΘ συντάχθηκε πρωτόκολλο απελευθέρωσης και το ζώο αφέθηκε ελεύθερο σε κατάλληλη ορεινή περιοχή του ν. Θεσσαλονίκης.
  Ήταν μια επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία μέσω της άριστης συνεργασίας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2023 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU