Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022
Παρασκευή, 18 Νοέμβριος 2022

Δωρεά Φαρμάκων από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θέρμης.

Δωρεά Φαρμάκων από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θέρμης.

 • Πρόκειται για φάρμακα που συγκέντρωσαν Κυνηγετικοί Σύλλογοι (Προσοτσάνης Δράμας, Νευροκοπίου Δράμας, Έδεσσας, Χρυσούπολης Καβάλας, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Ορεστιάδας) από κυνηγούς κατά την έκδοση των αδειών τους.
  Η δράση της συγκέντρωσης φαρμάκων συνεχίζεται όλη τη χρονιά μέσω των Κυνηγετικών Συλλόγων της ΚΟΜΑΘ.

  Φάρμακα στο Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Θέρμης προσέφεραν κυνηγοί
  Εκατοντάδες φάρμακα για τους ωφελούμενους του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Θέρμης πρόσφεραν την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου τα μέλη της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης στο πλαίσιο της εκστρατείας που έχουν ξεκινήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα στηρίζοντας την προσπάθεια κοινωνικών δομών σε Μακεδονία και Θράκη. Με κεντρικό σύνθημα «φίλε Κυνηγέ μπορείς να βοηθήσεις» η Ομοσπονδία συγκεντρώνει φάρμακα και στηρίζει συνανθρώπου μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και δυσκολεύονται να καλύψουν τη φαρμακευτική τους περίθαλψη με στόχο να εξασφαλίσουν την πρόσβαση των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού σε όλα τα φάρμακα. Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε στο Κοινωνικό φαρμακείο του δήμου Θέρμης η Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής Φανή Χατζηδημητρίου η οποία αφού τους ευχαρίστησε για τη σημαντική προσφορά τους τόνισε πως «το Κοινωνικό Φαρμακείο στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας όχι μόνο δεν περιόρισε τη δράση του, αλλά αντιθέτως την επεξέτεινε, με στόχο την αποτελεσματική προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του δήμου, που επλήγησαν δυσανάλογα από την κρίση. Ανθρώπων που αντιμετωπίζουν με περίσσεια ψυχικού σθένους τις καθημερινές δυσκολίες της ζωής, οι οποίοι προσπαθώντας να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, ζητούν καθημερινά τη βοήθειά μας. Ασθενείς ανασφάλιστοι και οικονομικά ανύμποροι μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα που προσφέρουν συμπολίτες μας, αλλά και διάφοροι τοπικοί φορείς».
  Την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας αποτελούσαν ο πρόεδρος της ΚΟΜΑΘ Θεόφιλος Μυλόπουλος, ο γενικός γραμματέας Αστέριος Τζίμας, ο ταμίας Σωτήρης Δημηρόπουλος και ο γενικός διευθυντής Κυριάκος Σκορδάς.

  Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης και των Κυνηγετικών Συλλόγων με τίτλο «Δωρίζω τα φάρμακα που δεν χρειάζομαι» για τη συλλογή φαρμάκων που δεν έχουν λήξει, ο πρόεδρος κ. Μυλόπουλος επισήμανε πως «με την προσέλευση στους Κυνηγετικούς Συλλόγους για την έκδοση της ετήσιας άδειας θήρας προσκλήθηκαν οι κυνηγοί να φέρουν και να δωρίσουν τα φάρμακα που δεν χρειάζονται. Με τον τρόπο αυτό ο κυνηγετικός κόσμος ξεκίνησε τη στήριξη συνανθρώπων μας που δυσκολεύονται να τα αγοράσουν. Με τον συντονισμό της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης τα φάρμακα διοχετεύονται σε φορείς για την ανακούφιση των συνανθρώπων μας. Πρόκειται για μία ενέργεια κοινωνικής υπευθυνότητας από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης και τους συνεργαζόμενους Κυνηγετικούς Συλλόγους. Η ενέργεια θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της κυνηγετικής χρονιάς».

  Αξίζει να αναφερθεί πως η ΚΟΜΑΘ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, συνεργαζόμενο με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Οι δράσεις της στηρίζονται από τα χρήματα των περίπου 40.000 κυνηγών – μελών των 63 Κυνηγετικών Συλλόγων της Μακεδονίας και Θράκης.
  Βασικός σκοπός της ΚΟΜΑΘ είναι ο συντονισμός της δράσης των Κυνηγετικών Συλλόγων της περιφέρειάς της, η διαφύλαξη των συμφερόντων των κυνηγών-μελών τους και η προστασία και διαχείριση του θηραματικού πλούτου με βάση τις αρχές της αειφορίας, η ενίσχυση της πολιτικής προστασίας και η συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

  315645016 10218506125724702 6855169068850276928 n

  komath medicine poster

   315644611 10218506125924707 7747395365940417488 n

Δωρεά Φαρμάκων από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θέρμης.

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2022 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU