Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023
Σάββατο, 13 Φεβρουάριος 2021

Μια ακόμα επιτυχία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ – Πιάστηκε άτομο για θηλιές στην Χαλκιδική

Μια ακόμα επιτυχία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ – Πιάστηκε άτομο για θηλιές στην Χαλκιδική

 • Μια ακόμα επιτυχία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ – Πιάστηκε άτομο για θηλιές στην Χαλκιδική

  Οι παράνομες πρακτικές για τη σύλληψη ειδών της άγριας πανίδας συνεχίζονται, παρά τις γενικές απαγορεύσεις και τις περιορισμένες περιπτώσεις με τις οποίες γίνεται η μετακίνηση πολιτών από τον τόπο κατοικίας. Παρόλα αυτά η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της ΚΟΜΑΘ είναι αδιάκοπα στο πεδίο.
  Θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ παρακολουθούσαν επί τρεις μέρες περιοχή σε Καταφύγιο Άγριας Ζωής στους πρόποδες του Χολομώντα Χαλκιδικής στην οποία, κατά την περιπολία τους, βρήκαν «καινοτόμο» μηχανισμό θηλιών με ελατήριο για τη σύλληψη αγριόχοιρου.
  Παρακολουθούσαν το μέρος συνεχώς, οπότε και τελικά στη μια το μεσημέρι της τρίτης μέρας, ο υπεύθυνος γι αυτή την τοποθέτηση, προσήλθε για να εξετάσει εάν είχε πιαστεί κάποιο αγριογούρουνο. Έφερε, μάλιστα, μαζί του όπλο και φυσίγγια.
  Οι τρεις θηροφύλακες περίμεναν πρώτα να πάει στο μέρος των θηλιών, να τις εξετάσει και αφού έφυγε από εκεί, εμφανίστηκαν μπροστά του. Κατέσχεσαν όλα τα παράνομα μέσα (τέσσερις θηλιές, όπλο, φυσίγγια) και υπέβαλλαν τη μήνυση στο Δασαρχείο. Δεν υπήρξε αντίδραση από τον συλληφθέντα, ο οποίος και υπέγραψε το κατασχετήριο.
  thilia pm
  Ο παράνομος αυτός πολίτης βρισκόταν στην περιοχή με την πρόφαση του επαγγελματία μελισσοκόμου (σχετικά κοντά στην περιοχή είχε δικά του μελίσσια), οπότε υπήρχε δικαιολογία μετακίνησης και έτσι δεν κλήθηκε από τους θηροφύλακες η Αστυνομία για να επιβάλλει περαιτέρω ποινές για παράνομη μετακίνηση.

  Επίσης σε άλλη περιοχή της Χαλκδικής υποβλήθηκε μήνυση σε ένα άτομο για παράνομη θήρα, χωρίς καν άδεια θήρας και για παράνομο τροποποιημένο όπλο

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2023 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU