Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023
Τρίτη, 02 Φεβρουάριος 2021

Ενημέρωση των ΚΣ της ΚΟΜΑΘ μέσα στο κυβερνητικό αλαλούμ!

Ενημέρωση των ΚΣ της ΚΟΜΑΘ για τη θήρα μέσα στο κυβερνητικό αλαλούμ!

 • ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

  ΕΔΡΑ: ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 173 – 175

  551 34 - ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  ΤΗΛ. 2310 477128 – 477129, 6973 808934, FAX 2310 473863 – 475301

  http://www.hunters.gr, e-mail: hunters@hunters.gr

   

  ΠΡΟΣ: Τους Κυνηγετικούς Συλλόγους             Θεσσαλονίκη 2/2/2021
  αρμοδιότητας ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ                             Αριθ. Πρωτ.: 158
  ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ

  ΘΕΜΑ: Άμεση ενημέρωση των μελών σας – άσκηση θήρας

  Σε συνέχεια της αναλυτικής έγγραφης σας ενημέρωσης, σας τονίζουμε ότι το αλαλούμ της Κυβέρνησης συνεχίζεται οδηγώντας τους κυνηγούς και τις οργανώσεις μας σε δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση. Είναι γνωστό ότι η Κυβέρνηση με επιλογή συγκεκριμένων κυβερνητικών στελεχών και του ίδιου του Πρωθυπουργού έχει επιλέξει να περιφρονεί κάθε πρόταση και προσπάθεια των κυνηγετικών οργανώσεων, να μειώνει το έργο μας και να απαξιώνει όλο τον κυνηγετικό κόσμο.

  Στο πλαίσιο αυτό εξέδωσε αποφάσεις, έκανε τηλεοπτικές ανακοινώσεις και δημοσίευσε ΦΕΚ με εντελώς αντιφατικά και δυσνόητα κείμενα για την άσκηση της θήρας, προκαλώντας τεράστια σύγχυση στον Έλληνα κυνηγό αλλά και στα ίδια τα όργανα της τήρησης του νόμου.

  Αποκορύφωμα αυτών ήταν η τροποποίηση της Ρυθμιστικής Θήρας (υπουργική απόφαση) για παράταση της θήρας του αγριόχοιρου έως τις 28/2, μαζί με την προσπάθεια διόρθωσης με εγκύκλιο για τη δυνατότητα χρήσης σκύλου δίωξης μόνο για τις περιοχές της Θράκης.
  Και ενώ τα τοπικά Δασαρχεία «τρέχουν» το ένα μετά το άλλο να εκδίδουν τοπικές αποφάσεις για παράταση της θήρας αγριόχοιρου έως τις 28/2 εξακολουθεί να απαγορεύεται η μετακίνηση για άσκηση της θήρας! Μέσα σε όλα αυτά εκδίδεται και η ΚΥΑ για την αντιμετώπιση της αφρικανικής πανώλης, όπου προβλέπει τη λειτουργία των συνεργείων δίωξης και ομάδων κυνηγών έως τις 20/9/2021 ενώ παράλληλα ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης των κυνηγών.

  Ως Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης διευκρινίζουμε λοιπόν ότι μέσα σε όλα αυτά τα αντιφατικά, η εικόνα, που όπως φαίνεται, ισχύει σήμερα Τρίτη 2/2/2021 είναι η εξής:
  Η παράταση της θηρας αγριόχοιρου ισχύει μεν για όλη την Ελλάδα αλλά η μετακίνηση για θήρα αγριόχοιρου επιτρέπεται μόνο στη Θράκη. Εκεί επιτρέπεται και η χρήση σκύλου δίωξης

  Στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν επιτρέπεται η μετακίνηση για άσκηση θηρας για κανένα θήραμα.
  Για τους παραβάτες των όρων μετακίνησης προβλέπεται το διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ. Επιπλέον όμως στην τελευταία ΚΥΑ για την καραντίνα (Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.: 6877/ΦΕΚ 341/29-1-2021) οι παραβάτες απειλούνται με αφαίρεση άδειας θήρας και επιβολή τριετούς στέρησης άδειας. (Η διατύπωση αυτή δεν έχει καμία διοικητική συνέχεια, δεν προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και για το λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή η ΚΣΕ έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την ακύρωσή της).
  Παράλληλα διαπιστώνεται ότι κάποια τοπικά Δασαρχεία ερμηνεύουν κάθε μη επιτρεπόμενη μετακίνηση για θήρα ως παράνομη θήρα.
  Παρακαλούμε λοιπόν να ενημερώσετε άμεσα τα μέλη σας και σε κάθε περίπτωση να επικοινωνείτε ως Κυνηγετικός Σύλλογος με την τοπική Δασική Αρχή.
  Για κάθε νεότερο θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

  Με τιμή
  Ο Πρόεδρος Ιωάννης Πολυχρόνης

  Ο Γενικός Γραμματέας Νικόλαος Καλογεράκος

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2023 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU