Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2025
Πέμπτη, 01 Φεβρουάριος 2018

Διάσωση τραυματισμένης πεδινής πέρδικας

Διάσωση τραυματισμένης πεδινής πέρδικας

  • Διάσωση τραυματισμένης πεδινής πέρδικας

    Μια πεδινή πέρδικα τραυματισμένη βρήκε στην περιοχή του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης ο κ. Χριστοφορος Κουκουτζελης μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων. Η πέρδικα ήταν τραυματισμένη λόγω πρόσκρουσης σε στύλο ηλεκτρικής ενέργειας.
    Αμέσως ειδοποιήθηκε o Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων, ο οποίος ενημέρωσε την Κυνηγετική Ομοσπονδία. Δόθηκε εντολή και ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ συνάντησαν τον κυνηγό στην εργασία του. Η πέρδικα είχε τοποθετηθεί σε ένα μικρό κλουβί και έτσι παραδόθηκε στο Κέντρο Περίθαλψης Δράση για την Άγρια Ζωή, που εδρεύει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.
    Το Δ.Σ. της ΚΟΜΑΘ συγχαίρει τον κ. Κουκουτζέλη για την ευαισθησία του και πράξεις όπως αυτή βοηθούν στην ενίσχυση της ευαισθητοποίησης για την προστασία της πεδινής πέρδικας. Παρά τη γενική απαγόρευση του κυνηγίου της από το 1981, οι πληθυσμοί της μειώνονται συνεχώς λόγω των αλλαγών στις πρακτικές καλλιέργειας της γης (φυτοφάρμακα, αναδασμοί, μονοκαλλιέργειες).



40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2025 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU