Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023
Παρασκευή, 06 Ιανουάριος 2023

Απολογισμός Δεκεμβρίου 2022 για την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της ΚΟΜΑΘ

Απολογισμός Δεκεμβρίου 2022 για την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της ΚΟΜΑΘ

 • Παρούσα σε γιορτές και αργίες η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της ΚΟΜΑΘ
  Απολογισμός Δεκεμβρίου 2022

  Αδιάκοπη η παρουσία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στο πεδίο και το Δεκέμβριο 2022. Παρά την περίοδο των εορτών του Δεκεμβρίου 2022, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ έκαναν αισθητή την παρουσία τους στους κυνηγότοπους διεξάγοντας ελέγχους τόσο την ημέρα των Χριστουγέννων, όσο και την Πρωτοχρονιά. Συνολικά κατά τον Δεκέμβριο 2022 ελέγχθηκαν 4.368 άτομα, ενώ καταγγέλθηκαν 25 περιπτώσεις παραβάσεων. Οι μηνύσεις αφορούσαν θήρα χωρίς άδεια, θήρα νύχτα, θήρα σε ΚΑΖ, σύλληψη ωδικών πτηνών και άλλες συναφείς παραβάσεις. Οι περιπολίες κάλυψαν μια απόσταση 87.571 χλμ. Την ημέρα των Χριστουγέννων ελέγχθηκαν 143 άτομα και έγινε μια μήνυση.

  Μέσα στο Δεκέμβριο τρεις ιδιωτικοί φύλακες θήρας της ΚΟΜΑΘ που είναι τοποθετημένοι σε κυνηγετικούς συλλόγους της Χαλκιδικής συμμετείχαν σε άσκηση πολιτικής προστασίας για φυσικές καταστροφές που διοργάνωσε ο ΟΦΚΑΘ. Συνεχίστηκε, επίσης, η συμμετοχή θηροφυλάκων της Δυτικής Μακεδονίας σε συλλογή στοιχείων υπαίθρου για την αντιμετώπιση των ξενικών ειδών στο πλαίσιο του έργου Life ATIAS. Επίσης, θηροφύλακες του Έβρου και της Καβάλας-Δράμας συμμετείχαν στις καταμετρήσεις αγριόγιδου που διεξάγει κάθε χρόνο η ΚΟΜΑΘ στη Ροδόπη. Ειδική μνεία, επίσης, πρέπει να γίνει στην βράβευση της Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ, και άλλων Ομοσπονδιών, από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά.

  Μέσα στο Δεκέμβριο 2022 η ΚΟΜΑΘ ανανέωσε όλους τους πυροσβεστήρες και τα φαρμακεία των οχημάτων των θηροφυλάκων, ενώ εξόπλισε κάθε όχημα και με 2 θερμοκουβέρτες για άμεση παροχή πρώτων βοηθειών τόσο στους εργαζόμενούς της, όσο και σε κυνηγούς ή άλλους πολίτες που μπορεί να χρειαστούν βοήθεια στο πεδίο.

  Ευχόμαστε καλή χρονιά και στοχεύουμε το 2023 να φέρει ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της ΚΟΜΑΘ, η οποία και το Δεκέμβριο του 2022 συνέχισε την αύξηση των ελέγχων και την καταγγελία σημαντικών παραβάσεων της δασικής νομοθεσίας.

Απολογισμός Δεκεμβρίου 2022 για την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της ΚΟΜΑΘ

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2023 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU