Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023
Παρασκευή, 20 Οκτώβριος 2000

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΤ` ΚΟΜΑΘ

 • Παραδόθηκαν άλλα 2 τετρακίνητα αυτοκίνητα πλήρως εξοπλισμένα
  Η ΣΤ" ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ συνεχίζει την προσπάθεια της για ενίσχυση της φύλαξης του φυσικού περιβάλλοντος και του θηραματικού πλούτου της χώρας, από την λαθροθηρία και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

  Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου παραχωρήθηκαν άλλα 5 τετρακίνητα αυτοκίνητα (τζιπ) για την καλύτερη εκτέλεση των καθηκόντων των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων. Η παράδοση πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Δασών Κ. Μακεδονίας και του προέδρου της ΣΤ" ΚΟΜΑΘ

  Τα αυτοκίνητα θα συμβάλλουν στην καλύτερη εκτέλεση των καθηκόντων των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων στις περιοχές αρμοδιότητας των Κυνηγετικών Συλλόγων Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Δράμας, Επανωμής και Κοζάνης. Πρόσφατα παραδόθηκαν και άλλα 2 οχήματα για τις περιοχές Φλώρινας και Ξάνθης.

  Επισημαίνεται ότι η ίδρυση του Σώματος της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής αποτέλεσε απόφαση σταθμό για την αντιμετώπιση των παράνομων δραστηριοτήτων και έγινε με πρωτοβουλία αλλά και χρήματα της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας, των 7 Κυνηγετικών Ομοσπονδιών και κυρίως των ίδιων των κυνηγών, χωρίς καμιά απολύτως οικονομική βοήθεια από την Πολιτεία και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ΣΤ" ΚΟΜΑΘ, αξιοποιώντας τα χρήματα και την εμπιστοσύνη των 60.000 μελών των Κυνηγετικών Συλλόγων της, εξασφάλισε την αγορά των νέων οχημάτων, ώστε να υπάρχουν 25 αυτοκίνητα για τους 48 μόνιμους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της, που καλύπτουν το σύνολο της εδαφικής επικράτειας της Μακεδονίας και της Θράκης. Η στελεχωμένη και εξοπλισμένη Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, σε συνεργασία με τη δασική υπηρεσία, τους τοπικούς Κυνηγετικούς Συλλόγους, αλλά και άλλους φορείς, αποτελεί ήδη ένα καταξιωμένο Σώμα που εργάζεται και δραστηριοποιείται μέσα στα δάση και τις δασικές εκτάσεις. Η οκτάμηνη άλλωστε λειτουργία της αποτυπώνεται με τους 2500 ελέγχους, τις 180 διαπιστωθείσες παραβάσεις και μηνύσεις, αλλά και τη συνεχή της παρουσία σε κάθε είδους ενέργεια προστασίας της άγριας πανίδας. Τα περιβαλλοντικά όμως προβλήματα απαιτούν ενδυνάμωση των ενεργειών φύλαξης του φυσικού περιβάλλοντος.

  Θεσσαλονίκη

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2023 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU