Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
Πέμπτη, 18 Φεβρουάριος 2021

Παρέμβαση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της KOMAΘ για την περισυλλογή και μεταφορά εξασθενημένου Ροδοπελεκάνου στη λίμνη Χειμαδίτιδα

Παρέμβαση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της KOMAΘ για την περισυλλογή και μεταφορά εξασθενημένου Ροδοπελεκάνου στη λίμνη Χειμαδίτιδα

 • Παρέμβαση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης για την περισυλλογή και μεταφορά εξασθενημένου Ροδοπελεκάνου στη λίμνη Χειμαδίτιδα.

  Συγκεκριμένα στις 17/2/2021κατά τις πρωινές ώρες ενημερώθηκε ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της ΚΟΜΑΘ με θέση εργασίας τον Κυνηγετικό Σύλλογο Εορδαίας, από κάτοικο της Τ. Κ Δροσερού του Δήμου Εορδαίας, ότι πλησίον του αναφερόμενου Οικισμού υπάρχει ένας πελεκάνος ο οποίος δεν μπορεί να πετάξει. Άμεσα κινητοποιήθηκε ο Θηροφύλακας, ο οποίος μετέβηκε στην περιοχή και λαμβάνοντας όλα τα προληπτικά μέτρα βιοασφάλειας προχώρησε στην περισυλλογή ενός Ροδοπελεκάνου που πιθανόν λόγω του ψύχους ήταν εμφανώς εξασθενημένος και δεν είχε τη δύναμη να πετάξει.
  Ο Ροδοπελεκάνος δεν έφερε κάποιο τραύμα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με το όχημα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στην πλησιέστερη λίμνη Χειμαδίτιδα, όπου και απελευθερώθηκε.

  Όλες οι ενέργειες έγιναν μετά από συνεννόηση με την Δασική και Κτηνιατρική Αρχή αρμοδιότητας της περιοχής.

  rodopelekanos2a

  rodopelekanos3a

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2021 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU