Τρίτη 15 Ιουνίου 2021
Τρίτη, 14 Μάιος 2002

Νέες μεγάλες επιτυχίες της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗΣ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗΣ της ΣΤ` ΚΟΜΑΘ

 • ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Μεγάλες Επιτυχίες
  Α. ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΜΑΤΟΘΗΛΙΑ

  Το Σαββάτο 11/5/2002 το πρωί στην καθημερινή περιπολία του Ομοσπονδιακού θηροφύλακα της Βέροιας μαζί με τον Δασοφύλακες του Δασαρχείου Βέροιας και του Δήμου Βέροιας, στο καταφύγιο Aγριας Ζωής των Γεωργιανών (Βερμίου) μέσα στο δάσος, αντιλήφθησαν ότι ένα θηλυκό αγριογούρουνο είχε παγιδευτεί σε μία συρματοθηλιά και γύρω της ήταν τέσσερα μικρά αγριογούρουνα. Από το πρωί του Σαββάτου μέχρι και την Κυριακή το πρωί στο σημείο εκείνο υπήρχε συνεχή φύλαξη με τους Ομοσπονδιακούς θηροφύλακες της (Ημαθίας και Πιερίας) σε βάρδιες, για να μπορέσουν να εντοπίσουν τον ασυνείδητο που είχε τοποθετήσει την παγίδα, τη στιγμή που θα εμφανιζόταν για να δει τη θηλιά και παράλληλα παρακολουθούσαν για την κατάστασή του ζώου. Την Κυριακή όμως επειδή κρίθηκε πως το θηλυκό αγριογούρουνο κινδύνευε να πάθει ανεπανόρθωτη βλάβη από το σφίξιμο της θηλιάς, στην προσπάθειά του να προφυλάξει τα γουρουνάκια αλλά και να τα θηλάσει, ειδοποιήθηκε από τον Δασάρχη Βέροιας κτηνίατρος από την Κτηνιατρική υπηρεσία ώστε να ναρκωθεί και να μεταφερθεί σε ασφαλή χώρο.

  Η επιχείρηση ήταν δύσκολη αφού χρειάστηκε να συλληφθούν και τα μικρά. Τελικά και μετά από την συνδρομή και ιδιώτη κτηνιάτρου όλη η προσπάθεια πέτυχε και το θηλυκό αγριογούρουνο μαζί με τα μικρά είναι ασφαλή χώρο και υπό συνεχή παρακολούθηση από τους θηροφύλακες για την κατάσταση της υγείας τους. Από τις πρώτες εκτιμήσεις φάνηκε ότι τελικά θα μπορέσουν σύντομα να αφεθούν ελεύθερα.
  Β. ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΛΑΘΡΟΘΗΡΑ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

  Την Κυριακή 12/5/2002 και στις 23:00 η ώρα εντοπίστηκε σε επαρχιακό δρόμο μεταξύ των κοινοτήτων Χειμάρρου και Λιθοτόπου Σερρών, στα όρια του καταφυγίου Aγριας Ζωής Λιθοτόπου Χειμάρρου, σε μπλόκο της ομάδας πρόληψης καταστολής εγκληματικότητας της Αστυνομίας, στην καρότσα διερχόμενου αγροτικού αυτοκινήτου ένα σκοτωμένο αγριογούρουνο και μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου, δίπλα στον οδηγό, ένα κυνηγετικό όπλο τροποποιημένο με την προσθήκη φακού και σκοπευτικού οργάνου για τη νύχτα και φυσίγγια. Αμέσως οι άνδρες της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του λαθροθήρα οδηγού τον οποίο οδήγησαν στην Ασφάλεια Σερρών και στη συνέχεια ειδοποιήθηκαν από τον Αξιωματικό υπηρεσίας οι Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της περιοχής, για να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες. Οι Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες την επόμενη μέρα το πρωί και αφού αποθήκευσαν το βράδυ το σκοτωμένο ζώο σε ψυγείο, το εκποίησαν στο χώρο του Δασαρχείου Σερρών. Το δυσάρεστο της ιστορίας ήταν το γεγονός ότι όταν το βράδυ της Κυριακής οι θηροφύλακες επιχείρησαν να καθαρίσουν το σκοτωμένο ζώο και να αφαιρέσουν τα εντόσθια ώστε να μην προχωρήσει το κρέας σε σήψη, διαπίστωσαν ότι πρόκειται για θηλυκό αγριογούρουνο σε κύηση με τέσσερα έμβρυα.

  Αξίζει να σημειωθεί πως το βράδυ της Κυριακής κατά ομολογία του λαθροθήρα, (ο οποίος είναι ήδη τιμωρημένος για παράβαση του Νόμου περί θήρας και δεν μπορεί να εκδώσει κυνηγετική άδεια), στην Αστυνομία, ανέφερε ότι προτίμησε να κινηθεί από την άσφαλτο γιατί φοβόταν ότι στους δασικούς δρόμους θα έπεφτε σε μπλόκο των Ομοσπονδιακών θηροφυλάκων.

  Επίσης από τον έλεγχο του αυτοκινήτου από τους Αστυνομικούς το βράδυ της Κυριακής, βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα της Ρωμαϊκής περιόδου και άλλα αντικείμενα που αποτελούσαν παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2021 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU