Πέμπτη 15 Μαΐου 2025
Παρασκευή, 27 Νοέμβριος 2009

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την ΚΥΑ για το Εθνικό Πάρκο Δέλτα του Έβρου

  • Δεκτή έκανε το Συμβούλιο της Επικρατείας με την απόφαση 3290/2009 την προσφυγή της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΣΕ) που είχε υποβάλλει κατά της ΚΥΑ 4110/2007 "Χαρακτηρισμός της χερσαίας και θαλάσσιας περιοχής των υγροτόπων του Δέλτα στις εκβολές του ποταμού Έβρου και της ευρύτερης περιοχής των υγροτόπων του Δέλτα στις εκβολές του ποταμού Εβρου και της ευρύτερης περιοχής του ως εθνικό πάρκο με την ονομασία Εθνικό Υγροτοπικό Πάρκο Δέλτα Έβρου

    Είναι γνωστό ότι η Κυνηγετικη Συνομοσπονδία Ελλάδας (ΚΣΕ), η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας -Θράκης, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης και οι υπόλοιποι Κυνηγετικοί Σϋλλογοι του Νομού Έβρου πρωτοστάτησαν στη δημοσιοποίηση των αδικαιολόγητων απαγορεύσεων θήρας στην ευρύτερη περιοχή του Δέλτα του Έβρου, εκφράσανε δε την έντονη αντίθεσή τους για τις χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση απαγορεύσεις που αναφέρονταν στην εν λόγω ΚΥΑ, και είχαν ζητήσει με ομόφωνα ψηφίσματά τους και τεκμηριωμένες απόψεις την απόσυρσή της.

    Το Δ.Σ. της ΣΤ" ΚΟΜΑΘ εκφράζει την ικανοποίηση του για την απόφαση αυτή του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία κινείται στην κατεύθυνση της πραγματικής προστασίας της περιοχής...και όχι σε αυτήν της "εικονικής" προστασίας που συχνά οι προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος ακολουθούσαν.

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2025 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU