Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Τετάρτη, 15 Ιούνιος 2022

Στο αγγλικό περιοδικό FIELD παρουσιάζεται το έργο της ΚΟΜΑΘ για την προστασία του κολχικού φασιανού

Στο αγγλικό περιοδικό FIELD παρουσιάζεται το έργο της ΚΟΜΑΘ για την προστασία του κολχικού φασιανού

  • Στο ευρείας κυκλοφορίας περιοδικό The FIELD της Μεγάλης Βρεττανίας γίνεται εκτενής αναφορά για το έργο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας - Θράκης για την προστασία του κολχικού φασιανού στην περιοχή του Νέστου.
    Το περιοδικό αυτό κυκλοφορεί χωρίς διακοπή από το 1853...και είναι από τα πιο καταξιωμένα έντυπα του βρετανικού τύπου. 

    Μπορείτε να διαβάστε όλο το άρθρο στον παρακάτω σύνδεσμο
    ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ THE FIELD- Άρθρο για το έργο της ΚΟΜΑΘ

    …"Για αυτό το πετυχημένο σχέδιο διαχείρισης τα εύσημα ανήκουν στην ΚΟΜΑΘ.."
    και ο Διευθυντής του Τμήματος Προστασίας του Αγγλικού Οργανισμού Άγριας Πανίδας καταλήγει…"Πιστεύω ότι η ΚΟΜΑΘ είμαι μία από τις καλύτερα επιστημονικά καθοδηγούμενες κυνηγετικές οργανώσεις της Ευρώπης"

    Το έργο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης για την προστασία του Κολχικού Φασιανού στο Δέλτα του Νέστου αναγνωρίζεται πια διεθνώς, όπως αποτυπώνεται στο FIELD 
    Όπως είναι γνωστό στο Δ. Νέστου βρίσκεται ο τελευταίος γηγενής πληθυσμός του κολχικού φασιανού (Phasianus colchicus colchicus) στην Ευρώπη. Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟΜΑΘ εδώ και πολλά χρόνια ενδιαφέρεται για την προστασία και ανάδειξη του είδους, του οποίου το κυνήγι εδώ και δεκαετίες απαγορεύεται. Η ΚΟΜΑΘ, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Καβάλας και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Χρυσούπολης εργάζεται για την προστασία του κολχικού φασιανού, την εκπόνηση σχετικών μελετών, τη σύνταξη διαχειριστικών σχεδίων, τη διατύπωση προτάσεων διατήρησης, τη συγγραφή βιβλίων και επιστημονικών εργασιών και την εργασία πεδίου με δράσεις βελτίωσης ενδιαιτημάτων και καταγραφής της παρουσίας του είδους.
    Επειδή ο πληθυσμός αυτός είναι ίσως το μοναδικό υπόλειμμα του γενετικά καθαρού και άγριου πληθυσμού του είδους στον ευρωπαϊκό χώρο το έργο αυτό κίνησε το ενδιαφέρον της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας και συγκεκριμένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Φασιανοειδών (WPA) και του Οργανισμού Θήρας και Προστασίας Άγριας Ζωής της Μεγάλης Βρετανίας (Game & Wildlife Conservation Trust).
    Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός πως εξειδικευμένοι φορείς από το εξωτερικό δείχνουν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για την προστασία του κολχικού φασιανού στην Ελλάδα, ώστε το είδος αυτό να διατηρηθεί ως μοναδικό στοιχείο φυσικής αλλά και πολιτιστικής κληρονομιάς. Η αναγνώριση αυτής της προσπάθειας μέσω της μεγάλης κυκλοφορίας αγγλικού περιοδικού The FIELD αποτελεί την ουσιαστική επιβράβευση των πολύχρονων προσπαθειών μιας ελληνικής κυνηγετικής οργάνωσης.

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2024 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU