Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2025
Τρίτη, 26 Ιούνιος 2007

Έντονη αντίδραση της ΚΟΜΑΘ και όλων των Κυνηγετικών Συλλόγων της Θράκης για την απαγόρευση στον Έβρο

  • Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης με συνεπή τρόπο παρακολουθεί και επεμβαίνει στις εξελίξεις που αφορούν την ίδρυση εθνικού πάρκου στο δέλτα του Έβρου, όπως εδώ και πολλά χρόνια (από το 1995) πράττει. Συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές, καταθέτει επιστημονικά τεκμηριωμένες προτάσεις και ενημερώνει αρμόδιους υπουργούς επί του θέματος.

    Η πρόσφατη υπογραφή σχετικής ΚΥΑ για το δέλτα του Έβρου αποτελεί «οργανωμένο σχέδιο παραπλάνησης της τοπικής κοινωνίας», με πιο χαρακτηριστικό το γεγονός πως αν και η ΚΥΑ υπεγράφη στις 16/3/2007 έφθασε στις αρμόδιες αρχές στις 18/5/2007, δηλαδή μετά από 62 ημέρες. Υπενθυμίζεται πως δυνατότητα νομικής παρέμβασης σε μια τέτοια απόφαση υπάρχει για διάστημα 60 ημερών από την υπογραφή της. Θεωρούμε πως για μια ακόμα φορά τα αρμόδια Υπουργεία παρακάμπτουν τη βούληση της τοπικής κοινωνίας, παραπλανούν και αθετούν τις δεσμεύσεις τους, αγνοούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εμπλεκόμενους φορείς και λειτουργούν εσκεμμένα εκτός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ξεκάθαρα ζητά την συναίνεση της τοπικής κοινωνίας για την εφαρμογή οποιουδήποτε μέτρου προστασίας και σε άλλη περίπτωση επιβάλλει τη θέσπιση αντισταθμιστικών μέτρων. Δεν είναι δυνατόν με στοιχεία μιας μελέτης της προηγούμενης δεκαετίας και του προηγούμενου αιώνα να αποφασίζονται μέτρα που θίγουν τις τοπικές κοινωνίες, ειδικά στην ευαίσθητη ακριτική περιοχή του Έβρου, χωρίς καμία τεκμηρίωση και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι προτάσεις των τοπικών φορέων.

    Την Παρασκευή 22 Ιουνίου, όλοι οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι της Θράκης, εκπροσωπώντας 15.000 και πλέον κυνηγούς θα συνεδριάσουν στην Αλεξανδρούπολη, για να εκδώσουν έντονο ψήφισμα διαμαρτυρίας και σε συνεργασία με την ΚΣΕ και με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, και τους τοπικούς εμπλεκόμενους και  θιγόμενους φορείς θα καθορίσουν τις επόμενες ενέργειές τους.

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2025 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU