Κυριακή 16 Μαΐου 2021
Παρασκευή, 10 Ιανουάριος 2003

Ξυλοδαρμός Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα

 • Κάποιοι θέλουν τη Θηροφυλακή ..... «του χεριού τους».
  Aνανδρη επίθεση και άγριος ξυλοδαρμός Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα.

  Η νέα χρονιά δυστυχώς ξεκίνησε άσχημα για τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα Νομού Κοζάνης κ. Γιώργο Τριανταφυλλίδη, έναν από τους πιο συνεπείς και αποτελεσματικούς θηροφύλακες.

  Το Σάββατο 4/1/2003, εκτελώντας εντολές της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, ο κ. Γιώργος Τριανταφυλλίδης υπάλληλος της ΣΤ΄ ΚΟΜΑΘ, πραγματοποιούσε προγραμματισμένο έλεγχο στο Καταφύγιο ?γριας Ζωής Πολυμύλου (Ν. Κοζάνης). Εκεί κάποιοι «κυνηγοί» αρνήθηκαν τον έλεγχο, επιτέθηκαν με άνανδρο τρόπο στον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα και τον ξυλοκόπησαν άγρια. Ο άτυχος Θηροφύλακας μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε μέχρι την Τρίτη το πρωί στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδος.

  Ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας γλίτωσε από τα χειρότερα μετά από παρέμβαση συναδέλφου του και παρευρισκομένων κυνηγών.. Οι δράστες διέφυγαν αμέσως με αυτοκίνητο για να αποφύγουν την αυτόφωρη διαδικασία. Εναντίον τους υποβλήθηκε μήνυση στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Τα ονόματά τους είναι γνωστά στις αρχές και σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη. Δύο από τους δράστες έχουν δημιουργήσει προβλήματα και στο παρελθόν, έχοντας απασχολήσει και πάλι τις δασικές αρχές.

  Το περιστατικό έχει προκαλέσει μεγάλη αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία, ειδικά γιατί πρόκειται για ένα άψογο υπάλληλο, οικογενειάρχη που χρόνια τώρα ασκεί με συνέπεια και ήθος τα καθήκοντά του, διακινδυνεύοντας, όπως δυστυχώς φάνηκε, την ίδια του τη ζωή.

  Η άνανδρη αυτή πράξη καταδικάζεται από την κυνηγετική οικογένεια και δείχνει πια ξεκάθαρα ότι υπάρχουν κάποιοι που μεθοδευμένα πολεμούν το θεσμό της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής και ουσιαστικά τη νόμιμη άσκηση της θήρας στην Ελλάδα.

  Οι κυνηγετικές οργανώσεις δηλώνουν ότι θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το θεσμό της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν κάποιοι που επιθυμούν το φυσικό περιβάλλον να είναι «ξέφραγο αμπέλι».
  Οι άνανδροι δράστες πρέπει να καταδικαστούν με παραδειγματικό τρόπο και ασφαλώς δεν έχουν θέση στην κυνηγετική οικογένεια.

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2021 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU