Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021
Σάββατο, 16 Οκτώβριος 2004

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της ΚΟΜΑΘ και φέτος πρωταγωνιστής στην αντιμετώπιση της λαθροθηρίας

  • Η έναρξη της νέας κυνηγετικής χρονιάς βρήκε σε πλήρη ετοιμότητα την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης (ΚΟΜΑΘ). Οι 61 Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες που κατανέμονται στη Βόρεια Ελλάδα, διαθέτουν περισσότερα από 65 τετρακίνητα οχήματα, είναι εφοδιασμένοι με σύγχρονο εξοπλισμό και μέσα, ενώ εκπαιδεύονται συνεχώς με το «δια βίου εκπαίδευση» πρόγραμμα που εφαρμόζει η ΚΟΜΑΘ.

    Τονίζεται πως οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες ορκίζονται στις κατά τόπους Περιφέρειες Δασών ως αναγνωρισμένοι ανακριτικοί υπάλληλοι, εξομοιούμενοι σε όλα, πλην αποδοχών, με τους δημοσίους υπαλλήλους.

    Κατά τον πρώτο μήνα κυνηγίου (από 31 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου 2004) οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ πραγματοποίησαν 4.980 ελέγχους, όπου διαπίστωσαν και υπέβαλλαν μηνύσεις για 79 περιπτώσεις. Σε αρκετές από αυτές κινήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου. Από τις μηνύσεις που υποβλήθηκαν οι 14 αφορούν για χρήση και κατοχή ηχομιμητικών συσκευών στη Θράκη. Υπενθυμίζεται πως η Ομοσπονδία αγόρασε πέρσι ειδικά μηχανήματα για τον εντοπισμό αυτών των παραβάσεων. Ακόμη τονίζεται η υποβολή 7 μηνύσεων για παράνομη θήρα νύκτα και με προβολείς, 8 μηνύσεων για θήρα χωρίς άδεια. Ως ιδιαίτερες επιτυχίες αναφέρονται επίσης η κατάσχεση όπλων και θηραμάτων για παράνομη θήρα ζαρκαδιού στο Ν. Δράμας και πεδινής πέρδικας στο Ν. Κοζάνης.

    Η Κυνηγετική Ομοσπονδία θα συνεχίσει με την ίδια ένταση να εργάζεται για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας, έχοντας ως συμπαραστάτες τους Κυνηγετικούς Συλλόγους και τα μέλη τους, οι οποίοι και πληρώνουν τα έξοδα λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής. Συνεργάζεται δε αρμονικά με τις δασικές και αστυνομικές αρχές, στις οποίες επίσης εκφράζει ευχαριστίες.

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2021 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU