Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
Κυριακή, 18 Μάρτιος 2007

Η ΚΟΜΑΘ χορηγός σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

Η ΚΟΜΑΘ χορηγός σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

 • 21 Μαρτίου2007
  Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας

  Σε μια προσπάθεια ανάδειξης της πολύπλευρης σημασίας των Δασών, η 21η  Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας. Τα προβλήματα, όμως,  των ελληνικών δασών δυστυχώς αντί να μειώνονται, συνεχώς οξύνονται, παίρνοντας συχνά τη μορφή του δυσεπίλυτου, ή βαπτίζονται ως τρόπος αντιμετώπισης του κοινωνικού προβλήματος στέγης. Πυρκαγιές, καταπατήσεις, εκχερσώσεις, παράνομες οικοπεδοποιήσεις, αδιαφορία, υποβάθμιση δασών, καταστροφή βιοτόπων, αποδυνάμωση της δασικής υπηρεσίας, μη εφαρμογή ούτε του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, κ.ά, συνθέτουν το πλέγμα που ασφυκτικά πιέζει για τον περιορισμό του δασικού πλούτου της χώρας μας.
  Η  ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ θα είναι συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια που θα κινείται στην αειφορική προστασία των δασών και καλεί και τους 61 κυνηγετικούς Συλλόγους αρμοδιότητας της, με τα 60.000 μέλη τους, αλλά και κάθε φορέα και πολίτη, να εντείνουν τις ενέργειες τους για την αποτελεσματική προστασία των ελληνικών δασών.
  Φέτος η ΚΟΜΑΘ συμμετέχει στηρίζοντας οικονομικά την κεντρική εκδήλωση των δασολογικών φορέων στη Θεσσαλονίκη, που είχε ως θέμα «Η συγκυρία της αναθεώρησης του Συντάγματος και του άρθου 24 ενόψει των εξελίξεων στη Δασοπονία». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα της Παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. την Τετάρτη 21 Μαρτίου. Συνδιοργανωτές ήταν το Τμήμα Δασολογίας του Α.Π.Θ., η Δ/νση Δασών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το ΓΕΩΤΕΕ, το ΕΘΙΑΓΕ - Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών και η Ελληνική Δασολογική Εταιρεία,
  Η εαρινή έναρξη  της 21ης Μαρτίου ας αποτελέσει αφορμή για ανθηρή ενασχόληση με το ζήτημα της προστασίας των δασών, με αειθαλείς σοβαρές ενέργειες . Τα δάση στη χώρα μας πάντοτε θα κινδυνεύουν, είτε από φυσικά αίτια, είτε κυρίως από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Η δισυπόστατη, όμως, φύση του Έλληνα πολίτη και της ελληνικής πολιτείας, ως προστάτη και ως απειλή ταυτόχρονα του δάσους πρέπει επιτέλους να εγκαταλειφθεί ως αποτυχημένο πρότυπο για τις γενιές που έρχονται.

  Γραφείο Τύπου ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2021 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU