Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022
Πέμπτη, 11 Μάρτιος 2021

Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου ζαρκαδιού από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης

Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου ζαρκαδιού από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης

 • Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου ζαρκαδιού από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας - Θράκης

  Με επιτυχία η επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου ζαρκαδιού που βρέθηκε στη θάλασσα στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, με σοβαρά τραύματα στη ράχη του και σε άλλα σημεία του σώματος. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης.
  Με τη συνεργασία του Δασαρχείου Αρναίας το τραυματισμένο ζώο απομακρύνθηκε από το νερό. Τα τραύματα προήλθαν από καταδίωξη από αγέλη αδέσποτων σκυλιά.

  Με όχημα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης το ζώο μεταφέρθηκε από Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα σε ιδιώτη Κτηνίατρο στην Ασπροβάλτα ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, με συνεχή συνεννόηση με την Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. (Καθηγήτρια κ. Κομνηνού).

  Θερμές ευχαριστίες στον ιδιώτη Κτηνίατρο κ. Καρανικόλα, που αφιλοκερδώς πρόσφερε την πρώτη ιατρική φροντίδα.
  small kthniatros zarkadi

  Αφού δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, τοποθετήθηκε ορός και το ζώο μεταφέρθηκε ώστε να παραδοθεί στον Αρκτούρο (σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης) για περαιτέρω περίθαλψη.
  Το περιστατικό αυτό δείχνει την επιχειρησιακή ικανότητα της θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων, ενώ συνολικά συμμετείχαν τέσσερις Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ και χρησιμοποιήθηκαν δύο οχήματα.

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2022 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU