Τρίτη, 13 Μάρτιος 2001
Επιτυχής η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΣΤ` ΚΟΜΑΘ
-
Ομόφωνες αποφάσεις από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Μακεδονίας και Θράκης
ΣΤ" ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΣΤ" ΚΟΜΑΘ) πραγματοποίησε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, στις 11 Μαρτίου στη Θες/νίκη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για να ενημερωθούν οι εκπρόσωποι των 60.000 κυνηγών της Βορείου Ελλάδας, για τις μεθοδευμένες ενέργειες που γίνονται κατά του κυνηγιού στην Ελλάδα, και για να αποφασισθούν από κοινού οι μελλοντικές κινητοποιήσεις και άμεσες ενέργειες.
Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη, επιβεβαιώνοντας την ανησυχία και τη συσπείρωση του κυνηγετικού κόσμου. Τη συνέλευση τίμησαν με τη παρουσία τους οι βουλευτές κ. Παπαθεμελής και κ. Ψωμιάδης, ενώ και άλλοι βουλευτές έστειλαν επιστολή υποστήριξης. Μετά από την αναλυτική και σφαιρική ενημέρωση της ομιλίας του Προέδρου της ΣΤ" ΚΟΜΑΘ κ. Γ. Δέλλιου, τόσο για το θέμα της αιφνιδιαστικής απόφασης της μείωσης της κυνηγετικής περιόδου, όσο και για την ενίσχυση της Ομοσπονδιακής θηροφυλακής, οι Κυνηγετικοί Σύλλογοι ανέπτυξαν τις προτάσεις τους και ομόφωνα οι εκπρόσωποι τους αποφάσισαν τα εξής:
α) Να γίνουν συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό, στελέχη της Κυβέρνησης και αρχηγούς πολιτικών κομμάτων, και αναλυτικές ενημερώσεις με εκπροσώπους ΟΤΑ, υπηρεσιών, παραγωγικών τάξεων και επαγγελματικών ομάδων
β) Κινητοποίηση για συμμετοχή στη στην πανελλήνια συνάντηση κυνηγετικών οργανώσεων την 1η Απριλίου 2001 στην Αθήνα
γ) Συλλογή υπογραφών κατά της περικοπής της κυνηγετικής περιόδου και των αυθαίρετων αποφάσεων του Υπουργείου Γεωργίας.
δ) Για τον επαναπροσδιορισμό του Δικτύου Καταφυγίων Aγριας Ζωής να υπάρξει άμεση επικοινωνία και συνεννόηση εκπροσώπων Κυνηγετικών Συλλόγων με τις αρμόδιες Δασικές Αρχές, να γίνει ενημέρωση των ΟΤΑ, ώστε να υπάρξουν από κοινού προτάσεις, που θα διασφαλίζουν τις παραδοσιακές δραστηριότητες των κατοίκων της ελληνικής υπαίθρου.
ε) Ενίσχυση της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής με την πρόσληψη άλλων 10 θηροφυλάκων, και την αγορά 17 νέων αυτοκινήτων
Η συσπείρωση του κυνηγετικού κόσμου, οι συντονισμένες ενέργειες και η άρθρωση ουσιαστικού λόγου, με στοιχεία και επιχειρήματα είναι αυτά που αποτρέψουν την εφαρμογή αυθαίρετων αποφάσεων εις βάρος των 300.000 Ελλήνων κυνηγών.
Θεσσαλονίκη