Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
Παρασκευή, 09 Φεβρουάριος 2001

Εκδόθηκε αφίσα για τον Ελληνικό Ιχνηλάτη

 • Μια ελληνική φυλή σκύλου, που απειλείται με εξαφάνιση
  Η ΣΤ" ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (ΣΤ" ΚΟΜΑΘ) προχώρησε στην έκδοση αφίσας με θέμα τον Ελληνικό Ιχνηλάτη. Mια αρχέγονη φυλή, που διατηρήθηκε στο πέρασμα του χρόνου και συνδέθηκε με την παράδοση χάρη στην αγάπη του Έλληνα κυνηγού, που ήθελε ένα σκύλο τραχύ, αποτελεσματικό, λιτό και αξιόπιστο δουλευτή και συνεργάτη.

  Παρότι ο Ελληνικός Ιχνηλάτης είναι προικισμένος με διαχρονικές αρετές, εργονομική μορφολογία και αξιοθαύμαστη ιδιοσυγκρασία,, ως φυλή παραμένει ουσιαστικά «απροστάτευτη». Ο Ελληνικός Ιχνηλάτης έγινε αντικείμενο μελέτης την δεκαετία του 1950 και κατοχυρώθηκαν στην FCI (Federation Cynologique Internationale) τα πρότυπα της φυλής. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η διατήρηση της φυλής αποτελεί χρέος μας, επιπρόσθετο με όλες τις άλλες ενέργειες μας για τη διαφύλαξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

  Έτσι η ΣΤ" ΚΟΜΑΘ προέβη στην έκδοση αυτής της αφίσας στην προσπάθεια της να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τον κόσμο, απευθυνόμενη όχι μόνο στους κυνηγούς, αλλά και στον κάθε κυνόφιλο, ώστε ο ελληνικός ιχνηλάτης να εξακολουθεί να υπάρχει και να συντροφεύει τους ανθρώπους της υπαίθρου.

  Το κόστος εκτύπωσης καλύφθηκε εξολοκλήρου με την ευγενική χορηγία από το περιοδικό ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ & ΚΥΝΟΦΙΛΙΑ

  Θεσσαλονίκη

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2021 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU