Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023
Δευτέρα, 24 Οκτώβριος 2022

Η FACE ξεκίνησε πανευρωπαϊκή εκστρατεία για το κυνήγι και τη διατήρηση της φύσης

Ξεκίνησε πανευρωπαϊκή εκστρατεία για το κυνήγι και τη διατήρηση της φύσης στην Ευρώπη

 • Η FACE (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για το Κυνήγι και τη Διατήρηση της φύσης) μαζί με τα μέλη της (37 Εθνικές Κυνηγετικές Ομοσπονδίες σε όλη την Ευρώπη) ξεκίνησαν την «Καμπάνια των Ευρωπαίων Κυνηγών» σε μια διαδικτυακή ενημέρωση τύπου, που μπορείτε να βρείτε εδώ

  Για το λόγο αυτό η FACE, εκπροσωπώντας 7 εκατομμύρια Ευρωπαίων κυνηγών, έδωσε συνέντευξη τύπου για την υποστήριξη της καμπάνιας αυτής, για τους λόγους που οδήγησαν στην έναρξη της, ενώ επισήμανε πως συχνά και η ΕΕ δεν τηρεί πάντα το "fair play" όταν προσεγγίσει θέματα που επηρεάζουν την κυνηγετκή δράστηριότητα.

  ΗΔΗ περισσότερα από 150.000 πολίτες έχουν υπογράψει την καμπάνια αυτή.
  Καλούνται και οι ¨Ελληνες κυνηγοί να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να υπογράψουν την καμπάνια
  https://signforhunting.com/

  Η εκστρατεία παρέχει μια πλατφόρμα – https://signforhunting.com/ – για να καλέσει τους κύριους θεσμούς χάραξης πολιτικής της Ευρώπης να «συνεργαστούν με τους κυνηγούς» για το κυνήγι και τη διατήρηση της φύσης. Περιλαμβάνει μια αναφορά 9 σημείων που απαιτεί την απαραίτητη αλλαγή σε βασικά θέματα που σχετίζονται με το κυνήγι και τη διατήρηση. Η εκστρατεία ανταποκρίνεται στον αυξανόμενο αριθμό προβλημάτων που προέρχονται από τις Βρυξέλλες για τα 7 εκατομμύρια κυνηγούς της Ευρώπης (βλ. παραδείγματα στις Συχνές ερωτήσεις της εκστρατείας: https://signforhunting.com/compaign-faq/).
  Στόχος της εκστρατείας αυτής, είναι να αναδείξει και να λύσει αυτά τα προβλήματα, να σταματήσει την αναίτια ενοχοποίηση του κυνηγιού και να αναγνωριστεί η αξία του κυνηγιού για τη βιοποικιλότητα αλλά και ως κοινό πολιτιστικό αγαθό σε όλη την Ευρώπη.
  Μιλώντας στη σχετική παρουσίαση, ο πρόεδρος της FACE Torbjörn Larsson δήλωσε: «Αντιμετωπίζουμε άνευ προηγουμένου προκλήσεις, ιδιαίτερα με προτάσεις που συντάσσονται κεκλεισμένων των θυρών για τους κυνηγούς της Ευρώπης. Αυτή η εκστρατεία είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για να καλέσουμε τους φορείς χάραξης πολιτικής των Βρυξελλών να αλλάξουν πορεία και να συνεργαστούν μαζί μας!».
  Στη συνέντευξη Τύπου τονίστηκε ότι πολλές διεθνείς ΜΚΟ κάνουν συχνά εκστρατείες για θέματα πολιτικής, αυτή είναι η πρώτη του είδους της για τους κυνηγούς της Ευρώπης. Μια εξωστρεφής εκστρατεία επιτρέπει στους κυνηγούς να μιλήσουν και να ακουστούν υπογράφοντας την αναφορά και καταδεικνύει τη σημασία της ευρωπαϊκής χάραξης πολιτικής για το κυνήγι και τη διατήρηση.
  Οι Εθνικές Κυνηγετικές Ομοσπονδίες της Ευρώπης θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην προώθηση αυτής της εκστρατείας σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο με τους κυνηγούς στις περιοχές τους. Η εκστρατεία θα υποστηρίξει επίσης το έργο των μελών της FACE για την επίτευξη ενός ισχυρότερου μέλλοντος για το κυνήγι και τη διατήρηση. Μιλώντας στην παρουσίαση, ο Γενικός Γραμματέας της FACE, Dr. David Scallan, δήλωσε: «Απαιτούνται μεγάλες αποφάσεις και τολμηρή δράση για την επίλυση των προβλημάτων της βιοποικιλότητας της Ευρώπης. Οι κυνηγοί της Ευρώπης αποτελούν μέρος της λύσης για την παροχή δράσης στο έδαφος. Αυτό πρέπει να αναγνωριστεί πλήρως στις Βρυξέλλες».

  ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ;

  Υπογράψτε και μοιραστείτε το ψήφισμα πατώντας στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

   

   

  ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ

   

   

  (για να ψηφίσετε, χρειάζεται να γράψετε το όνομα, το επίθετο και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - email. Για να καταχωρηθεί η ψήφος σας, θα πρέπει να πατήσετε "επιβεβαίωση" σε σχετικό μήνυμα που θα έρθει στο email  που δηλώσατε)

  Το μέλλον του κυνηγιού και της διατήρησης απειλείται.
  Το κυνήγι πτηνών, οι βιότοποι των θηραμάτων, η διαχείριση των μεγάλων σαρκοφάγων, οι κυνηγετικές κουλτούρες της Ευρώπης και τα κίνητρά μας για τη διατήρηση της φύσης κινδυνεύουν από την χάραξη προβληματικής πολιτικής.


  ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ


  «Φέρτε πίσω τη φύση»


  Το 80% των κανόνων και των κανονισμών που επηρεάζουν το κυνήγι και τη διατήρηση προέρχονται από τις Βρυξέλλες.
  1. Θέλουμε μια Ευρώπη πλούσια σε βιοποικιλότητα για όλους.
  2. Θέλουμε η πολιτική για τη φύση να δώσει κίνητρα για το έργο διατήρησης των κυνηγών, συμπεριλαμβανομένων των προστατευόμενων περιοχών.
  3. Θέλουμε ο νόμος της ΕΕ για τη φύση να αποφέρει αποτελέσματα για τα οικοσυστήματα και τους οικοτόπους για μικρά θηράματα, ιδιαίτερα τους υγροτόπους και τις γεωργικές εκτάσεις.
  4. Θέλουμε μια πιο αντικειμενική και τεκμηριωμένη προσέγγιση στο κυνήγι, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειακών κυνηγετικών πρακτικών.
  5. Θέλουμε ακριβείς εκτιμήσεις των μεγάλων πληθυσμών σαρκοφάγων με βάση κατάλληλα κριτήρια και μια διαδικασία τροποποίησης της καταχώρισής τους σύμφωνα με την Οδηγία για τους οικοτόπους.
  6. Θέλουμε να αναγνωριστούν οι κυνηγοί ως μέρος της λύσης για τη διατήρηση της φύσης, όχι του προβλήματος.
  7. Θέλουμε οι νόμοι και οι αποφάσεις που επηρεάζουν το κυνήγι να είναι δίκαιοι και να αποφέρουν σαφή οφέλη, με σεβασμό στις αρχές της επικουρικότητας και της αναλογικότητας.
  8. Θέλουμε να γίνεται σεβαστή η πολιτιστική μας κληρονομιά, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον μιας διαφορετικής Ευρώπης και για τον εμπλουτισμό της ζωής των μεμονωμένων πολιτών.
  9. Θέλουμε οι Βρυξέλλες να μεταφέρουν αυτήν την ατζέντα σε διεθνές επίπεδο, επειδή η ΕΕ έχει ισχυρή επιρροή σε παγκόσμιο επίπεδο.

  Η φύση της Ευρώπης δε βρίσκεται σε καλή κατάσταση, αλλά όχι παντού. Όπου και όποτε μπορούμε, οι κυνηγοί εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε ένα ισχυρό μέλλον, κάνοντας εργασίες διατήρησης καθημερινά σε όλη την Ευρώπη. Ωστόσο, ορισμένοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής εργάζονται ενάντια στο κυνήγι στις Βρυξέλλες. Περιορίζονται άσκοπα σημαντικές κυνηγετικές πρακτικές. Ασκείται πίεση για την αναστολή της διαχείρισης μεγάλων σαρκοφάγων από κυνηγούς σε ορισμένες χώρες, ακόμη και όταν οι κυνηγοί ήταν το κλειδί για την ανάκαμψη των πληθυσμών. Εάν αυτό περάσει, τότε η υπόλοιπη Ευρώπη και τα μεγάλα σαρκοφάγα θα υποφέρουν. Το κυνήγι παρουσιάζεται ακόμη και ως μία από τις κύριες απειλές για τη φύση, παρά τις σαφείς ενδείξεις για το αντίθετο. Υπάρχει μια ενεργή ατζέντα για τον τερματισμό των περισσότερων περιφερειακών πρακτικών κυνηγιού σε όλη την Ευρώπη.

  ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ:
  Η καμπάνια θα διαρκέσει 6 μήνες και τα μέλη της FACE, οι συνεργάτες και οι influencers θα είναι ενεργοί στα κανάλια επικοινωνίας τους τις επόμενες εβδομάδες. Κατέστη επίσης σαφές ότι θα χρειαστεί μια υβριδική προσέγγιση για τη συγκέντρωση υπογραφών σε επίπεδο βάσης. Μετά από μια συνεδρία Q&A, ο Πρόεδρος του FACE Torbjörn Larsson ολοκλήρωσε με μια έκκληση για δράση προς τους κυνηγούς: «Υπογράψτε τώρα για μια Ευρώπη πλούσια σε βιοποικιλότητα με αναγνώριση της σημαντικής συμβολής του κυνηγιού στη διατήρηση, την κοινωνία, την οικονομία και την πολιτιστική κληρονομιά».

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2023 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU