Πέμπτη 23 Μαΐου 2024
Παρασκευή, 05 Απρίλιος 2024

Συνάντηση της ΚΟΜΑΘ με τον Σύλλογο "ΑΓΡΙΟΓΙΔΟ ΤΟΥ ΠΙΝΟΒΟΥ"

Συνάντηση της ΚΟΜΑΘ με τον Σύλλογο

 • Συνάντηση της ΚΟΜΑΘ με τον Σύλλογο Αγριόγιδο του Πίνοβου

  Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 στα γραφεία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟΜΑΘ) με τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Αγριόγιδο του Πίνοβου», παρουσία του Προέδρου και μελών του Δ.Σ. της ΚΟΜΑΘ και επιστημονικών της συνεργατών.
  Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας, η ανάπτυξη κοινών δράσεων για την προστασία και διαχείριση του αγριόγιδου στην ορεινή περιοχή της Αριδαίας, η ενίσχυση της θηροφύλαξης και η συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων.
  Αποφασίστηκε να γίνει άμεσα μια τεχνική συνάντηση στο Πίνοβο, με τη συμμετοχή του Κυνηγετικού Συλλόγου Αριδαίας για την υιοθέτηση κοινών μέτρων για την ανάδειξη της σημασίας του αγριόγιδου στην περιοχή.
  Ο Σύλλογος «Αγριόγιδο του Πίνοβου» έχει αναπτύξει δράσεις ενημέρωσης φορέων και έχει καταθέσει προτάσεις για τη γενικότερη ανάδειξη της περιοχής. Παράλληλα η ΚΟΜΑΘ, πέραν των δράσεων θηροφύλαξης, επιστημονικής τεκμηρίωσης και ενημέρωσης φορέων, υλοποιεί εδώ και 15 χρόνια πρόγραμμα καταμέτρησης πληθυσμού αγριόγιδου στην Ορεινή Ροδόπη με πολύ αξιόλογα αποτελέσματα.

   

   ΠΙΝΟΒΟ αγριογιδο β

Συνάντηση της ΚΟΜΑΘ με τον Σύλλογο "ΑΓΡΙΟΓΙΔΟ ΤΟΥ ΠΙΝΟΒΟΥ"

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2024 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU