Κυριακή 16 Μαΐου 2021
Παρασκευή, 25 Δεκέμβριος 2020

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ 5726/Β/24-12-2020, που επιτρέπει και πάλι την υπό όρους μετακίνηση των κυνηγών από και προς την ύπαιθρο.

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ 5726/Β/24-12-2020, που επιτρέπει και πάλι την υπό όρους μετακίνηση των κυνηγών από και προς την ύπαιθρο.

 • To Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας - Θράκης σας ενημερώνει ότι δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ, Τ. Β  5726/24-12-2020 που επιτρέπει την άσκηση της θήρας κατά την περίοδο που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα.
  Συγκεκριμένα στο Άρθο 3, παράγραφος ιζ αναφέρεται το εξής:

  ιζ) Μετακίνηση κυνηγών ή αλιέων για την άσκηση θήρας / αλιείας υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

  ιζα) Η εν λόγω μετακίνηση πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας,
  ιζβ) συμμετοχή μέχρι και δύο (2) ατόμων κυνηγών/αλιέων για λόγους ασφαλείας
  ιζγ) εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας.
  ΦΕΚ 5726/24-12-2020 όπου επιτρέπεται η μετακίνηση για κυνήγι και ψάρεμα

  Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της ΚΣΕ

   

  ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C.
  ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ
  ΑΘΗΝΑ-Τ.Κ. 105 63
  Τηλ.: 210-32.31.271 - Fax.: 210-32.22.755
  http://www.ksellas.gr, e-mail: info@ksellas.gr

  Αθήνα, 25-12-2020
  Αριθ. Πρωτ. 2135

  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΚΣΕ
  Ημέρες ευθύνης για όλους τους κυνηγούς

  Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας χαιρετίζει με ικανοποίηση τη θετική εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και τη χθεσινή κυβερνητική απόφαση(ΦΕΚ 5726/Β/24-12-2020), που επιτρέπει και πάλι την υπό όρους μετακίνηση των κυνηγών από και προς την ύπαιθρο.
  Για την Κ.Σ.Ε και τις άλλες θεσμικές συλλογικότητες των κυνηγών σε ολόκληρη τη χώρα, είναι σημαντικό ότι οι νέες αποφάσεις της Πολιτείας βασίστηκαν και ευθυγραμμίζονται με τις «τεχνικές» προτάσεις που η Συνομοσπονδία είχε υποβάλει προς όλους τους αρμόδιους, από την πρώτη ημέρα που επιβλήθηκε το ολικό λοκ ντάουν.
  Από σήμερα καλούμαστε όλοι να επιβεβαιώσουμε, αυτό που οι κυνηγετικές οργανώσεις έλεγαν από την πρώτη στιγμή, σε όλους τους επίσημους συνομιλητές τους: ότι με αίσθημα ευθύνης και σύνεσης, ο κόσμος των κυνηγών στέκεται αλληλέγγυος στις προσπάθειες για μια ασφαλή και υγιή χώρα, για μια ασφαλή επιστροφή στην κανονικότητα της ζωής όλων μας…
  Ζούμε καιρούς όπου τίποτα δεν είναι ίδιο με ό,τι ξέραμε. Η πανδημία διαλύει τον κοινωνικό ιστό, καταστρέφει δουλειές και επαγγέλματα, φτωχοποιεί νοικοκυριά, συντρίβει ανθρώπους, εξουθενώνει την οικονομία….
  Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, η κοινωνία των κυνηγών θα δώσει από σήμερα τις «εξετάσεις» της.
  Κάθε πράξη ανευθυνότητας, κάθε υπερβολή και κάθε υπέρβαση, μπορεί να παράγουν συμβολισμούς που θα μεγεθύνονται, ματαιώνοντας όλες τις προσπάθειες που έγιναν μέχρι τώρα.
  Το κυνήγι είναι μια «προσωπική υπόθεση», αλλά ο κάθε κυνηγός με τη συμπεριφορά και τη στάση του γίνεται εκφραστής και υπερασπιστής συλλογικών αξιών.
  Η Πολιτεία αναγνώρισε στον κυνηγό και στις οργανώσεις του, το ενδιαφέρον και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό καλό και στην ασφάλεια της υπόλοιπης κοινωνίας.
  Αυτήν την ευθύνη πρέπει να είναι έτοιμες να την αποδεχτούν και να την διαχειριστούν οι κυνηγετικές οργανώσεις κάθε βαθμίδας, αλλά – πολύ περισσότερο – οι ίδιοι οι κυνηγοί που από σήμερα θα βρεθούν εκεί «έξω».
  Αυτή είναι μια υποχρέωση που δεν παραγράφεται, ένα καθήκον που αφορά όλους όσους κυνηγάνε...

  Ο Πρόεδρος  Γ. Αραμπατζής
  Ο Γενικός Γραμματέας Φώτ. Τρακάκης

  ------------------------------------------------

  Επίσης σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με το ΦΕΚ απαιτείται βεβαιωση μετακίνησης και να υπάρχει άδεια θήρας σε ισχύ.
  Συγκεκριμενα αναφέρονται τα εξής:
  Για την κατ' εξαίρεση μετακίνηση της παραγράφου ιζ αναφέρει το ΦΕΚ...
  Για την περ. ιζ) της παρ. 2, ειδικώς στην περίπτωση της θήρας, απαιτείται, εκτός της βεβαίωσης κίνησης (Βεβαίωση τύπου Β) του πρώτου εδαφίου και άδεια θήρας που βρίσκεται σε ισχύ.
  Για τις περ. (γ) έως και (θ), (ια), (ιζ που αφορά τη μετακίνηση για θήρα) και (ιη) της παρ. 2,
  η βεβαίωση κίνησης αφορά κάθε μεμονωμένη κίνηση και μόνο αυτή, υπογράφεται από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο, με προσωπική του ευθύνη, και περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο κατοικίας και τον τόπο προορισμού του πολίτη καθώς και τον συγκεκριμένο λόγο της μετακίνησης (Βεβαίωση τύπου Β).
  Οι βεβαιώσεις του προηγούμενου εδαφίου μπορούν να λαμβάνονται από την ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr και να συμπληρώνονται από τον πολίτη, ή να χορηγούνται μέσω δωρεάν τηλεπικοινωνιακού μηνύματος (sms) στον ειδικό αριθμό 13033 απευθείας στο κινητό τηλέφωνο του ενδιαφερομένου ή να αντιγράφονται έντυπα ή ιδιογράφως κατά το περιεχόμενο του οικείου υποδείγματος που αναρτάται στον ιστότοπο forma.gov.gr
  Ειδικά η βεβαίωση μετακίνησης βρίσκεται στον σύνδεσμο 
  https://forma.gov.gr/docs/vevaiosi-metakinisis.pdf?fbclid=IwAR2-nvMNjDeBGgB5PLnZHwA9n0aM4cfh3OYOeDAvs1xOjCbFeAk5imH2mUY

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2021 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU