Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020
Παρασκευή, 02 Οκτώβριος 2020

Κυνηγοί τρυγονιού συμπληρώστε το Άρτεμις

Φωτο: Αλέξανδρος Γκάσιος
Φωτο: Αλέξανδρος Γκάσιος

 • Μπήκαμε στον Οκτώβρη και τα τρυγόνια που αναπαρήχθησαν φέτος στην Ευρώπη έχουν ήδη μεταναστεύσει στην Αφρική για να περάσουν το Χειμώνα, μέχρι να μας ξανάρθουν την επόμενη Άνοιξη.
  Οι κυνηγετικές εξορμήσεις για τρυγόνια σταμάτησαν, όχι όμως και το ενδιαφέρον των κυνηγών για το πολυπόθητο αυτό θήραμα, που σηματοδοτεί κάθε χρόνο την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου.
  Τα στοιχεία που συλλέγουν οι Κυνηγετικές οργανώσεις μέσα από το πρόγραμμα Άρτεμις, σε συνδυασμό και με άλλες ενέργειες στις οποίες έχουμε προβεί που αποδεικνύουν την σταθερή πληθυσμιακή αφθονία του είδους στη χώρα μας, έχουν εξασφαλίσει τη διατήρηση του τρυγονιού στα θηρεύσιμα είδη.
  Οι προσπάθειες αυτές όμως συνεχίζονται και για να μπορούμε να στεκόμαστε με τεκμηρίωση και συνέπεια τόσο απέναντι στη φύση όσο και στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης και της Ελλάδας, υπέρ της παραμονής του τρυγονιού στον πίνακα των θηρεύσιμων ειδών, είναι απαραίτητα και πολύτιμα τα στοιχεία που συλλέγει κάθε κυνηγός στις εξόδους του για τρυγόνια.
  Με αφορμή τα παραπάνω και με σκοπό την επιστημονικά τεκμηριωμένη κατοχύρωση της θήρας του τρυγονιού στο μέλλον, καλούμε όλους τους κυνηγούς που πραγματοποίησαν κυνηγετικές εξορμήσεις για τρυγόνια, να συμπληρώσουν με επιμέλεια και αντικειμενικότητα το ερωτηματολόγιο Άρτεμις.
  Το ερωτηματολόγιο Άρτεμις μπορείτε να το προμηθευτείτε δωρεάν από τον Κυνηγετικό Σύλλογο του οποίου είστε μέλος, ή εναλλακτικά να το κατεβάσετε από την ιστοσελίδα της ΚΟΜΑΘ πατώντας στο σύνδεσμο που ακολουθεί:

  ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΡΤΕΜΙΣ

  Το ερωτηματολόγιο συμπληρωμένο μπορείτε να το στείλετε δωρεάν στην Επιστημονική Ομάδα Άρτεμις, είτε με το σχετικό φάκελο που το συνοδεύει είτε μέσω του Συλλόγου σας.
  Η συμμετοχή σας είναι πολύτιμη.

   

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2020 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU