Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021
Τρίτη, 19 Οκτώβριος 2021

Ξεκίνησαν τα περάσματα των αποδημητικών θηρεύσιμων πτηνών

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Γκάσιος
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Γκάσιος

 • 19 Οκτωβρίου σήμερα και έχουμε μπει πλέον για τα καλά στη μεταναστευτική περίοδο των αποδημητικών θηρεύσιμων πτηνών όπως η φάσσες, οι τσίχλες, οι μπεκάτσες και τα υδρόβια.

  Οι παρατεταμένες βροχές που επικράτησαν τις προηγούμενες μέρες δεν επέτρεψαν μετακίνηση τους. Όπως ήταν αναμενόμενο όμως, από το περασμένο Σαββατοκύριακο ξεκίνησε δυναμικά η κάθοδος από τα βόρεια που περιμένουν πολλοί κυνηγοί.
  Την εμφάνιση τους λοιπόν σε μεγάλους αριθμούς έκαναν ήδη οι φάσσες και οι τσίχλες σε όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη. Εμφανίστηκαν οι πρώτες μπεκάτσες ενώ κάθε μέρα φαίνονται και περισσότερες αγριόπαπιες.

  Τις επόμενες μέρες, εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές αναμένονται μεγάλες μετακινήσεις προς τα νότια, όλων των ειδών αποδημητικών θηρεύσιμων πτηνών που θα διαχειμάσουν στη χώρα μας.

  Παράλληλα τα τελευταία άτομα από πολλά είδη που αναπαράγονται στην Ελλάδα και διαχειμάζουν στην Αφρική, όπως τα ορτύκια, τα χελιδόνια και άλλα, εγκαταλείπουν τη χώρα μας.
  Οι έντονες βροχοπτώσεις από τις αρχές Οκτώβρη, έχουν «στρώσει το έδαφος» για τις μπεκάτσες, ενώ το κρύο και τα πρώτα χιόνια που έπεσαν ήδη στα βουνά, δείχνουνε πως μάλλον θα έχουμε μία ιδιαίτερα καλή κυνηγετική χρονιά γενικά στα αποδημητικά θηρεύσιμα πτηνά.
  Ευχόμαστε καλές και ασφαλείς εξόδους σε όλους τους κυνηγούς που θα βγούνε αυτές τις μέρες και να μην ξεχνάτε να συμπληρώνετε το ερωτηματολόγιο Άρτεμις μετά από κάθε εξόρμηση!

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2021 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU