Το Σάββατο 30/11/2019 σε δασική περιοχή του Δήμου Βέροιας, οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ με θέσεις εργασίας τους Κ.Σ. Βέροιας και Νάουσας αντίστοιχα, συνέλαβαν δύο άτομα για την τοποθέτηση 52 (!) θηλιών με σκοπό την παράνομη σύλληψη αγριόχοιρου, σε δασική έκταση στα όρια του Δήμου Βέροιας.

Η σύλληψη των δραστών έγινε μετά από διαρκή παρακολούθηση στο συγκεκριμένο μέρος.

Οι δράστες ομολόγησαν πως όλες οι θηλιές ήταν στημένες από αυτούς.

Ο αριθμός των θηλιών που είχαν τοποθετήσει οι…

Επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα.
Ενίσχυση των προσπαθειών της ΚΟΜΑΘ για ανάδειξη του θέματος
και την διατύπωση προτάσεων.

Ειδική συνάντηση με θέμα τις επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα και την αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα, έγινε πρόσφατα στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας και Θράκης, σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει στο παρελθόν η ΚΟΜΑΘ για το συγκεκριμένο ιδιαίτερα σημαντικό θέμα. Στην πρόσφατη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΜΑΘ και όλο το επιστημονικό προσωπικό της…

Συνεχής η επαγρύπνηση για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων.
Συντονισμένες ενέργειες της ΣΤ ΚΟΜΑΘ και των Κυνηγετικών Συλλόγων της Μακεδονίας και Θράκης

Με αφορμή το τελευταίο κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων που εντοπίστηκε σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας σε βουλγαρικό έδαφος, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας και Θράκης σας ενημερώνει για τα εξής:
Ο ρόλος των κυνηγών και των Κυνηγετικών Οργανώσεων στo πλαίσιo της αποτροπής της εξάπλωσης της νόσου, τόσο…

Σεμινάριο θηροφυλάκων ΣΤ ΚΟΜΑΘ για την αφρικανική πανώλη των χοίρων και άλλα θέματα

Με επιτυχία πραγματοποίησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης σεμινάριο εκπαίδευσης σε Θηροφύλακες την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019.
Το σεμινάριο έγινε στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, και το παρακολούθησαν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ, καθώς και αρκετοί θηροφύλακες από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους αρμοδιότητας ΚΟΜΑΘ.
Το κύριο θέμα του σεμιναρίου ήταν:
- Τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της…

Επέμβαση Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης σε περιστατικό σχετικά με χρήση και τοποθέτηση, πιθανόν, δηλητηριασμένων δολωμάτων, για την κατασκευή των οποίων άγνωστοι χρησιμοποίησαν ζωικό λίπος, εμποτισμένο ίσως με γεωργικό φυτοφάρμακο, που ως αποτέλεσμα είχε πιθανά την θανάτωση ενός (1) κυνηγετικού σκύλου, στη θέση «ΓΚΑΣΜΑΔΕΣ», αγροτοδασική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Πύργων, του Δήμου Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.
Ο κυνηγός που βρήκε…

4 Νοε, 2019 | Νέα

Σε ιδιαίτερα καλό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, συνάντηση της Κ.Σ.Ε. με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη. Την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της κ. Γ. Αραμπατζής, ο Γεν. Γραμματέας κ. Ν. Κράλλης και ο Πρόεδρος της Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε. και μέλος της Κ.Σ.Ε. κ. Ν. Σταθόπουλος, συνεπικουρούμενοι από τον επιστημονικό συνεργάτη της Κ.Σ.Ε. κ. Ε. Χατζηνίκο.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του…

24 Οκτ, 2019 | Θηροφύλαξη, Νέα

Μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις βρέθηκε ο αγνοούμενος πολίτης που είχε χαθεί πριν από 4 ημέρες στην περιοχή της Λίμνης Κορώνειας.

Ο 70χρονος πολίτης βρέθηκε υγιής κοντά στον κωπηλατικό όμιλο του Αγίου Βασιλείου, μετά από ειδοποίηση κτηνοτρόφου που είχε ενημερωθεί για την αναζήτηση κατά τις περιπολίες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.

Ο 70χρονος μεταφέρθηκε μάλιστα με όχημα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης στο Κέντρο Υγείας Λαγκαδά για προληπτικές εξετάσεις. Εκεί τον περίμενε και…

23 Οκτ, 2019 | Νέα

Σύμφωνα με ενημέρωση από την εταιρεία αεροδιανομής και στο πλαίσιο των εμβολιασμών για την ανοσοποίηση της άγριας πανίδας για τη λύσσα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν πτήσεις- ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων ως εξής:

από τις 24/10/2019 έως και 31/10/2019, από το αεροδρόμιο του Αγρινίου στις κάτωθι περιοχές (με κάθε επιφύλαξη αλλαγής σχεδίων τελευταίας στιγμής λόγω απρόβλεπτων συνθηκών π.χ. καιρικές συνθήκες):

σύμφωνα με το παρακάτω σχέδιο πτήσεων-ρίψεων:

Περιοχές Κάλυψης:

· …

22 Οκτ, 2019 | Νομοθεσία

33 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ
«ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΥΔΩΝΙΩΝ»
3o ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Τηλ. (Εσωτ.): 3272
Φ.345/7/29952
Σ. 2886
Πολύκαστρο, 21 Οκτ 19
Συνημμένα.: Μία (1) Ανακοίνωση

ΘΕΜΑ : Εκπαίδευση στη βολή (Ανακοίνωση Εκτέλεσης Βολής)

1. Σας γνωρίζουμε ότι, από 18 έως 20 Νοε 19 και από ώρα 07:00 -22:00 θα εκτελούνται στο Πεδίο Βολής «ΑΣΚΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ» βολές Όπλων ευθυτενούς και καμπύλης τροχιάς.

2. Παρακαλούμε για την κατά την κρίση σας ενημέρωση του κοινού σύμφωνα με την συνημμένη ανακοίνωση.

3. Χειριστής θέματος : Τχης (ΠΖ) Παναγιώτης Κοϊμτσίδης, Επιτελής 3ου ΕΓ/ΙΙ, τηλ. :23430…

16 Οκτ, 2019 | Νέα, Νομοθεσία

Κανονικά ασκείται το κυνήγι στη Θάσο

Η ισχύς, της τριετούς απαγόρευσης του κυνηγιού όλων των θηραμάτων, που επιβλήθηκε με την υπ’ αριθ. 68205/6-10-2016 Απόφαση του ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης (ΦΕΚ 3434Β’ /25-10-2016), σε έκταση 152.452 στρεμ. στη νήσο Θάσο, μετά την εκτεταμένη δασική πυρκαγιά του καλοκαιριού του 2016, παρήλθε, οπότε από την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο 2019-20 το κυνήγι στη νήσο ασκείται κανονικά, όπως πριν την απαγόρευση.

Αρχείο

Ενημέρωση