Εθελοντική αναδάσωση στο όρος Ίσμαρος Ροδόπης

Το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής και η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης (ΚΟΜΑΘ) διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία εθελοντική αναδάσωση στη Ν. Πέτρα Ροδόπης.
Μία αναδάσωση πολλαπλών σκοπών και στόχων, για την ανόρθωση τμήματος του υποβαθμισμένου από τη σφοδρή χαλαζόπτωση του Ιουλίου 2019 δασικού οικοσυστήματος Ισμάρου, την βελτίωση του βιοτόπου άγριας πανίδας, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών και την αισθητική αναβάθμιση του τοπίου της περιοχής.
Μαθητές…

20 Φεβ, 2020 | Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΒΟΛΗΣ

10 ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ
«Χ ΜΠ»

Το 10 Σύνταγμα Πεζικού ανακοινώνει ότι, την 25, 26 και 27 Φεβρουαρίου 2020 και για τις ώρες από 09:00 έως 15:00, θα εκτελεστούν βολές βαρέων όπλων Πεζικού ευθυτενούς τροχιάς, με πραγματικά πυρά, στην περιοχή του Πεδίου Βολής Μελενικιτσίου.

Επικίνδυνη περιοχή είναι αυτή, που περικλείεται από τα σημεία:
α. Υψ. Αδράχτι
β. Υψ. Λόφος
γ. Υψ. Αετοφωλιά
δ. Υψ. Πύργος
ε. Υψ. Προφήτης Ηλίας
στ. Περιοχή Στένωμα ΒΑ χωρ. Μελενικιτσίου
ζ. Περιοχή Ποτίστρα ΒΑ χωρ. Μελενικιτσίου.

Στην παραπάνω περιοχή…

Συμμετοχή της ΚΟΜΑΘ σε σύσκεψη για την αφρικανική πανώλη των χοίρων, παρουσία εμπειρογνωμόνων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της EUVET αποστολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για παροχή τεχνικής βοήθειας σε συνέχεια της καταγραφής εστίας Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων σε εκτροφή στην ΠΕ Σερρών, διοργανώθηκε εναρκτήρια σύσκεψη εργασίας στις 18-02-2020, στα γραφεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Σερρών. Οι απεσταλμένοι της Ε.Ε. ήταν ειδικοί επιστήμονες από την Λιθουανία και τη…

3 Φεβ, 2020 | Θηροφύλαξη, Νέα

Μήνυση κατά αγνώστων για τον παράνομο πυροβολισμό αρκούδας στην Εορδαία
Νεκρή μια αρκούδα στην Εορδαία. Μήνυση κατέθεσε άμεσα η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης

Η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της ΣΤ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης προέβη σήμερα στην κατάθεση μηνύσεως κατά αγνώστων για τον παράνομο πυροβολισμό αρκούδας. Το περιστατικό φαίνεται ότι συνέβη πριν από 10-15 ημέρες στην τοπική Κοινότητα Αναρράχης του Δήμου Εορδαίας Κοζάνης.
Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 στις 17:20 κυνηγός που βρισκόταν για θήρα πτηνών ειδοποίησε τον…

Ευχαριστήρια επιστολή από το Σχολείο

Η Διεύθυνση ΔΔΕ Ροδόπης, η διευθύντρια του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Κομοτηνής, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές του εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς την Θηροφυλακή Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης και την Θηροφυλακή Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής για την ευγενική χορηγία και την έμπρακτη συνεισφορά σας στη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του σχολείου.

Το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Κομοτηνής είναι μία νεοσύστατη δομή στο νομό Ροδόπης, όπου φοιτούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και μαθησιακές δυσκολίες….

Για 11η συνεχόμενη χρονιά η  ΚΟΜΑΘ συνεχίζει τις καταμετρήσεις αγριόγιδου
στο Παρθένο Δάσος Φρακτού

 

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησε στις 6 Δεκεμβρίου 2019, με μεγάλη ομάδα παρατηρητών, την ενδέκατη (11η) συνεχόμενη ετήσια καταμέτρηση του αγριόγιδου (Rupicapra rupicapra balcanica) στην περιοχή του Φρακτού Δράμας.

Δύο μέρες πριν την καταμέτρηση, στην περιοχή έριξε αρκετό χιόνι, με το ύψος του να ξεπερνά τους 40 πόντους σε κάποια σημεία. Αυτό όμως δε στάθηκε εμπόδιο για τα έμπειρα…

Το Σάββατο 30/11/2019 σε δασική περιοχή του Δήμου Βέροιας, οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ με θέσεις εργασίας τους Κ.Σ. Βέροιας και Νάουσας αντίστοιχα, συνέλαβαν δύο άτομα για την τοποθέτηση 52 (!) θηλιών με σκοπό την παράνομη σύλληψη αγριόχοιρου, σε δασική έκταση στα όρια του Δήμου Βέροιας.

Η σύλληψη των δραστών έγινε μετά από διαρκή παρακολούθηση στο συγκεκριμένο μέρος.

Οι δράστες ομολόγησαν πως όλες οι θηλιές ήταν στημένες από αυτούς.

Ο αριθμός των θηλιών που είχαν τοποθετήσει οι…

Επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα.
Ενίσχυση των προσπαθειών της ΚΟΜΑΘ για ανάδειξη του θέματος
και την διατύπωση προτάσεων.

Ειδική συνάντηση με θέμα τις επιθέσεις λύκων σε κυνηγόσκυλα και την αναζήτηση λύσης στο πρόβλημα, έγινε πρόσφατα στην Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας και Θράκης, σε συνέχεια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει στο παρελθόν η ΚΟΜΑΘ για το συγκεκριμένο ιδιαίτερα σημαντικό θέμα. Στην πρόσφατη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΜΑΘ και όλο το επιστημονικό προσωπικό της…

Συνεχής η επαγρύπνηση για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων.
Συντονισμένες ενέργειες της ΣΤ ΚΟΜΑΘ και των Κυνηγετικών Συλλόγων της Μακεδονίας και Θράκης

Με αφορμή το τελευταίο κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων που εντοπίστηκε σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας σε βουλγαρικό έδαφος, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας και Θράκης σας ενημερώνει για τα εξής:
Ο ρόλος των κυνηγών και των Κυνηγετικών Οργανώσεων στo πλαίσιo της αποτροπής της εξάπλωσης της νόσου, τόσο…

Σεμινάριο θηροφυλάκων ΣΤ ΚΟΜΑΘ για την αφρικανική πανώλη των χοίρων και άλλα θέματα

Με επιτυχία πραγματοποίησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης σεμινάριο εκπαίδευσης σε Θηροφύλακες την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019.
Το σεμινάριο έγινε στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, και το παρακολούθησαν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ, καθώς και αρκετοί θηροφύλακες από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους αρμοδιότητας ΚΟΜΑΘ.
Το κύριο θέμα του σεμιναρίου ήταν:
- Τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της…

Αρχείο

Ενημέρωση