Διεθνής αναγνώριση για το έργο της ΚΟΜΑΘ για την προστασία του κολχικού φασιανού.

Το έργο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης για την προστασία του Κολχικού Φασιανού στο Δέλτα του Νέστου αναγνωρίζεται πια διεθνώς, όπως αποτυπώνεται σε δύο ειδικά περιοδικά της Μεγάλης Βρετανίας. Πρόκειται για τα περιοδικά FIELD και SHOOTERS, δύο πολύ μεγάλης κυκλοφορίας έντυπα, που σε πρόσφατα τεύχη τους κάνουν εκτενές αφιέρωμα τόσο για το έργο της ΚΟΜΑΘ, όσο και τις δράσεις προστασίας του…

16 Μαρ, 2018 | Δελτία Τύπου, Νέα

Εντυπωσιακή και διακομματική ήταν για μία ακόμα φορά η προσέλευση του πολιτικού προσωπικού της χώρας, στην επετειακή εκδήλωση, που κάθε χρόνο πραγματοποιούν από κοινού η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος, επ’ ευκαιρία του νέου χρόνου.

H Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φ. Γεννηματά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Β. Λεβέντης, ως εκπρόσωπος Προέδρου ΝΔ, ο κ. Σκρέκας, ο κ. Παφίλης ως εκπρόσωπος ΚΚΕ, ο κ. Κατσίκης ως εκπρόσωπος ΑΝΕΛ, μέλη της κυβέρνησης,…

Ανεύρεση νεκρού αγνοούμενου από Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα της ΚΟΜΑΘ

Μεγάλη επιχείρηση έγινε από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, την ΕΜΑΚ, την Ομάδα Διάσωσης και την ομάδα Πολιτικής Προστασίας για τον εντοπισμό 85χρονου αγνοούμενου στην ευρύτερη περιοχής των λιμνών του Αλιάκμονα στην Ημαθία. Στις έρευνες συμμετείχε και ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟΜΑΘ), κ. Ιωάννης Πετράκης, με θέση εργασίας την Βέροια. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν στην ξηρά.

Όσο αυτές ήταν άκαρπες ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας, τόσο…

2 Φεβ, 2018 | Δελτία Τύπου, Νέα

Η συνάντηση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας με τον Υπουργό κ.Φάμελλο, εξασφαλίζει στενή συνεργασία προς όφελος του κυνηγιού και του περιβάλλοντος.

Με πρωτοβουλία του αρμόδιου για τη θήρα Υπουργού Αναπληρωτή κ. Φάμελλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος την 31η -1ου- 2018.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξέταση ορισμένων επίκαιρων θεμάτων, προκειμένου να υπάρξει ο καθορισμός του πλαισίου δράσεων και ενεργειών, τόσο από τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, όσο και από τις αρμόδιες δημόσιες Υπηρεσίες και…

Διάσωση τραυματισμένης πεδινής πέρδικας

Μια πεδινή πέρδικα τραυματισμένη βρήκε στην περιοχή του Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης ο κ. Χριστοφορος Κουκουτζελης μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων. Η πέρδικα ήταν τραυματισμένη λόγω πρόσκρουσης σε στύλο ηλεκτρικής ενέργειας.
Αμέσως ειδοποιήθηκε o Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων, ο οποίος ενημέρωσε την Κυνηγετική Ομοσπονδία. Δόθηκε εντολή και ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ συνάντησαν τον κυνηγό στην εργασία του. Η πέρδικα είχε τοποθετηθεί σε ένα μικρό κλουβί και έτσι παραδόθηκε στο Κέντρο…

12 Ιαν, 2018 | Δελτία Τύπου, Νέα

Πορτοκαλί Γιλέκο – Ασφάλεια στο Κυνήγι

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, συνεχίζοντας την προσπάθεια ενημέρωσης των κυνηγών, δημιούργησε αυτό το σποτ για τη σημασία του πορτοκαλί γιλέκου.
Το σποτ αυτό εγκρίθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για προβολή ως Κοινωνικό Μήνυμα από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας και για την αντίστοιχη μετάδοση ραδιοφωνικού μηνύματος από όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας (απόφαση: 360-29.12.2017 του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης -Ε.Σ.Ρ)

Η χρήση του πορτοκαλί γιλέκου κατά τη…

Αρκετοί Κυνηγετικοί Σύλλογοι αρμοδιότητας ΚΟΜΑθ κατά τις ημέρες των εορτών πρόσφεραν τρόφιμα και άλλα είδη σε οικογένειες συμπολιτών ή στα κοινωνικά παντοπωλεία.
Πρόσφατα ο Κ.Σ. Κοζάνης προέβη σε ανάλογη σπουδαία πράξη.

Προσφορά αλληλεγγύης από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κοζάνης.

Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018,ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης ως ελάχιστη πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντισμού,συγκέντρωσε και παρέδωσε περισσότερα από 130 κιλά κρέατος αγριόχοιρου,στην κοινωνική δομή του Δήμου Κοζάνης που μεριμνά για την καθημερινή σίτιση 160 απόρων συμπολιτών μας.
Ο…

5 Ιαν, 2018 | Νέα, Νομοθεσία

Σχετικά έγγραφα έχουν αποστείλει οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, τόσο του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όσο και από το Τμήμα Υγείας Ζώων και Κτηνιατρικής Αντίληψης, Φαρμάκων και Εφαρμογών της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚΟΜΑΘ έχει εδώ και καιρό εκτυπώσει ειδικό φυλλάδιο για το χειρισμό του κρέατος των θηραμάτων
Διαβάστε αναλυτικά τον παρακάτω σύνδεσμο.
Komath_8selido ΥΓΙΕΙΝΗ ΘΗΡΑΜΑΤΟΣ

Σας ενημερώνουμε ότι η Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων (ΑΠΧ), είναι νόσημα υποχρεωτικής δήλωσης που δε μεταδίδεται…

Εντοπισμός αγνοούμενου πολίτη στο Βέρμιο, από θηροφύλακες και ομάδα κυνηγών

Πολύτιμη ήταν η συμμετοχή κυνηγών και αντρών της θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων για τον εντοπισμό αγνοούμενου σε ορεινή περιοχή του όρους Βερμίου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Εορδαίας.

Συγκεκριμένα την 16:00 μ.μ της 3-1-2018 ενημερώθηκαν από μέλος του Δ.Σ. της ΚΟΜΑΘ, ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ με θέση εργασίας τον Κυνηγετικό Σύλλογο…

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού αρκούδας από δεξαμενή, σε ορεινή περιοχή του ν. Δράμας. Η επιχείρηση συντονίστηκε από το Δασαρχείο Κ. Νευροκοπίου, με τη συμμετοχή της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ, την Πυροσβεστικη/Κλιμάκιο Κ. Νευροκοπίου, το Φ.Δ. Οροσειράς Ροδόπης και την Καλλιστώ.

Το Δ.Σ. της ΚΟΜΑΘ εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον κυνηγό Χατζηκωνσταντίνου Κωνσταντίνο, μέλος του Κ.Σ. Προσοτσάνης, που αντιλήφθηκε την εγκλωβισμένη αρκούδα, για την ευαισθησία του και για την έγκαιρη ενημέρωση του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα

Αρχείο

Ενημέρωση