19 Ιουλ, 2018 | Νέα, Νομοθεσία

Καθορισμός ετήσιας συνδρομής των κυνηγών στους αναγνωρισμένους Κυνηγετικούς Συλλόγους

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ έβγαλε και τη σχετική απόφαση στην οποία αναφέρεται:

1) Καθορίζουμε για την κυνηγετική περίοδο 2018 -2019, το ύψος της συνδρομής των κυνηγών -μελών των αναγνωρισμένων ως «συνεργαζόμενων με το Υπουργείο Κυνηγετικών συλλόγων», στο ποσό των εξήντα (60) ευρώ.
2) Καθορίζουμε την ετήσια εισφορά των ανωτέρω Κυνηγετικών Συλλόγων στις Κυνηγετικές Ομοσπονδίες και την Κυνηγετική Συνομοσπονδία ως ακολούθως:
α. ποσοστό 8,35% (ήτοι ποσό 5,00 €)…

17 Ιουλ, 2018 | Νέα, Νομοθεσία

ΤΕΛΗ ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣΔημοσιεύτηκε στο φύλλο της εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 2861 / τ.Β΄), η Κοινή Υπουργική απόφαση των Αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειάς αρ.168574/1224/ 12 Ιουλίου 2018 περί «Καθορισμού τελών έκδοσης αδειών κυνηγιού, για το κυνηγετικό έτος 2018 – 2019″

Διαβάστε εδώ το σχετικό ΦΕΚ.

ΤΕΛΗ ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ
Αναμένονται άλλα δύο ΦΕκ, ένα για τη ρυθμιστική απόφαση θήρας και ένα για τις συνδρομές των μελών…

11 Ιουλ, 2018 | Νέα, Νομοθεσία

Επιστολή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης προς όλους τους γειτονικούς Κυνηγετικούς Συλλόγους των νομών Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Ημαθίας, η οποία εστάλη άμεσα στις 6/7/2018 ώστε να υπάρχει συντονισμένη συμμετοχή στη δημόσια διαβούλευση για το Προεδρικό Διάταγμα για το Εθνικό Πάρκο του Αξιού ποταμού.


Ανακοίνωση της ΚΟΜΑΘ για το σχέδιο Π.Δ. για το Εθνικό Πάρκο Αξιού.

Την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και…

29 Ιουν, 2018 | Δελτία Τύπου, Νέα

Επίσκεψη του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Φάμελλου στα γραφεία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης

 

Επίσκεψη στα γραφεία της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟΜΑΘ) στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σωκράτης Φάμελλος. Η επίσκεψη εντάσσεται στο γενικότερο πνεύμα γνωριμίας και ενίσχυσης της συνεργασίας με τις κυνηγετικές οργανώσεις, ως συνεργαζόμενοι φορείς με το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

1 Ιουν, 2018 | Δελτία Τύπου, Νέα

Σας γνωρίζουμε ότι κατά τις αρχαιρεσίες των μελών της ΣΤ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, που πραγματοποιήθηκαν κατά την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της 20ής Μαΐου 2018, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέχτηκε απ’ αυτήν, συγκροτήθηκε σε Σώμα στην υπ’ αριθ. 699/23-05-2018 Συνεδρίασή του και αποτελείται από τους παρακάτω :

Πρόεδρος : Πολυχρόνης Ιωάννης
Αντιπρόεδρος : Τζίμας Αστέριος
Γεν. Γραμματέας : Καλογεράκος Νικόλαος
Ταμίας : Μυλόπουλος Θεόφιλος
Σύμβουλοι: : Γεωργιάδης Ιωάννης
Σερραίος Λοΐζος
Τσιώμπρας Νικόλαος

Υπεύθυνος Θηροφυλακής: Τσιώμπρας Νικόλαος

31 Μάι, 2018 | Δελτία Τύπου, Νέα

  Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Tακτική Γενική Συνέλευση με Αρχαιρεσίες των αντιπροσώπων – μελών των Κυνηγετικών Συλλόγων αρμοδιότητας της ΣΤ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης.

          Μεγάλη ήταν η συμμετοχή, καθώς υπήρχαν 62 εκπρόσωποι από τους 63 Κυνηγετικούς Συλλόγους της ΚΟΜΑΘ.

          Η Συνέλευση διεξήχθη μέσα σε ενωτικό κλίμα, με ανάλυση θεμάτων που απασχολούν το κυνήγι και με εκτενή…

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΜΕΛΟΣ: F.A.C.E.& C.I.C.
ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ
ΑΘΗΝΑ-Τ.Κ. 105 63
Τηλ.: 210-32.31.271 – Fax.: 210-32.22.755
http://www.ksellas.gr, e-mail: info@ksellas.gr

Αθήνα 24-5-2018
Αριθ. Πρωτ. 767

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από ενέργειες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας της χώρας μας, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιστημονικής Επιτροπής (NADEG) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έξι χώρες (Ελλάδα, Βουλγαρία, Κύπρος, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα) από τις δέκα στις οποίες επιτρέπεται η θήρα του Τρυγονιού, δεν συμφώνησαν με την πρόθεση του Επιτρόπου Περιβάλλοντος ν’ απαγορευθεί εντελώς το κυνήγι…

Παράνομες φυλάκτρες στο νομό Κιλκίς

Οι Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης εντόπισαν φυλάκτρες σε ορεινή περιοχή του Κιλκίς, κοντά στο χωριό Κορώνα. Γύρω από μία συγκεκριμένη είχε υπάρξει ρίψη τροφής για προσέλκυση αγριόχοιρων.
Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες παρακολουθούσαν διακριτικά την περιοχή για αρκετό χρονικό διάστημα. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους εντόπισαν ένα άτομο να προσεγγίζει και να ελέγχει μία φυλάκτρα, το οποίο αργότερα αντιλαμβανόμενο προφανώς την παρουσία θηροφυλάκων πέταξε το όπλο…

Συνεργασία Πυροσβεστικής και Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ για τη νέα αντιπυρική περίοδο

Συνεχείς είναι το τελευταίο διάστημα οι ενέργειες προετοιμασίας για τη νέα αντιπυρική περίοδο, ώστε ο μηχανισμός να είναι έτοιμος για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Μετά από έγγραφα αιτήματα των κατά τόπους Πυροσβεστικών Υπηρεσιών κοινοποιήθηκαν εδώ και καιρό τα στοιχεία των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων και των Κυνηγετικών Συλλόγων.
Παράλληλα στις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις…

Αρχείο

Ενημέρωση