Συνεχής η επαγρύπνηση για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων.
Συντονισμένες ενέργειες της ΣΤ ΚΟΜΑΘ και των Κυνηγετικών Συλλόγων της Μακεδονίας και Θράκης

Με αφορμή το τελευταίο κρούσμα αφρικανικής πανώλης των χοίρων που εντοπίστηκε σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από τα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας σε βουλγαρικό έδαφος, η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας και Θράκης σας ενημερώνει για τα εξής:
Ο ρόλος των κυνηγών και των Κυνηγετικών Οργανώσεων στo πλαίσιo της αποτροπής της εξάπλωσης της νόσου, τόσο…

Σεμινάριο θηροφυλάκων ΣΤ ΚΟΜΑΘ για την αφρικανική πανώλη των χοίρων και άλλα θέματα

Με επιτυχία πραγματοποίησε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης σεμινάριο εκπαίδευσης σε Θηροφύλακες την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019.
Το σεμινάριο έγινε στη Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, και το παρακολούθησαν οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της ΚΟΜΑΘ, καθώς και αρκετοί θηροφύλακες από τους Κυνηγετικούς Συλλόγους αρμοδιότητας ΚΟΜΑΘ.
Το κύριο θέμα του σεμιναρίου ήταν:
- Τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης της…

Επέμβαση Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης σε περιστατικό σχετικά με χρήση και τοποθέτηση, πιθανόν, δηλητηριασμένων δολωμάτων, για την κατασκευή των οποίων άγνωστοι χρησιμοποίησαν ζωικό λίπος, εμποτισμένο ίσως με γεωργικό φυτοφάρμακο, που ως αποτέλεσμα είχε πιθανά την θανάτωση ενός (1) κυνηγετικού σκύλου, στη θέση «ΓΚΑΣΜΑΔΕΣ», αγροτοδασική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Πύργων, του Δήμου Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.
Ο κυνηγός που βρήκε…

4 Νοε, 2019 | Νέα

Σε ιδιαίτερα καλό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019, συνάντηση της Κ.Σ.Ε. με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη. Την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της κ. Γ. Αραμπατζής, ο Γεν. Γραμματέας κ. Ν. Κράλλης και ο Πρόεδρος της Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε. και μέλος της Κ.Σ.Ε. κ. Ν. Σταθόπουλος, συνεπικουρούμενοι από τον επιστημονικό συνεργάτη της Κ.Σ.Ε. κ. Ε. Χατζηνίκο.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του…

24 Οκτ, 2019 | Θηροφύλαξη, Νέα

Μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις βρέθηκε ο αγνοούμενος πολίτης που είχε χαθεί πριν από 4 ημέρες στην περιοχή της Λίμνης Κορώνειας.

Ο 70χρονος πολίτης βρέθηκε υγιής κοντά στον κωπηλατικό όμιλο του Αγίου Βασιλείου, μετά από ειδοποίηση κτηνοτρόφου που είχε ενημερωθεί για την αναζήτηση κατά τις περιπολίες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.

Ο 70χρονος μεταφέρθηκε μάλιστα με όχημα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης στο Κέντρο Υγείας Λαγκαδά για προληπτικές εξετάσεις. Εκεί τον περίμενε και…

23 Οκτ, 2019 | Νέα

Σύμφωνα με ενημέρωση από την εταιρεία αεροδιανομής και στο πλαίσιο των εμβολιασμών για την ανοσοποίηση της άγριας πανίδας για τη λύσσα, πρόκειται να πραγματοποιηθούν πτήσεις- ρίψεις εμβολίων-δολωμάτων ως εξής:

από τις 24/10/2019 έως και 31/10/2019, από το αεροδρόμιο του Αγρινίου στις κάτωθι περιοχές (με κάθε επιφύλαξη αλλαγής σχεδίων τελευταίας στιγμής λόγω απρόβλεπτων συνθηκών π.χ. καιρικές συνθήκες):

σύμφωνα με το παρακάτω σχέδιο πτήσεων-ρίψεων:

Περιοχές Κάλυψης:

· …

22 Οκτ, 2019 | Νομοθεσία

33 Μ/Κ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ
«ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΥΔΩΝΙΩΝ»
3o ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
Τηλ. (Εσωτ.): 3272
Φ.345/7/29952
Σ. 2886
Πολύκαστρο, 21 Οκτ 19
Συνημμένα.: Μία (1) Ανακοίνωση

ΘΕΜΑ : Εκπαίδευση στη βολή (Ανακοίνωση Εκτέλεσης Βολής)

1. Σας γνωρίζουμε ότι, από 18 έως 20 Νοε 19 και από ώρα 07:00 -22:00 θα εκτελούνται στο Πεδίο Βολής «ΑΣΚΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ» βολές Όπλων ευθυτενούς και καμπύλης τροχιάς.

2. Παρακαλούμε για την κατά την κρίση σας ενημέρωση του κοινού σύμφωνα με την συνημμένη ανακοίνωση.

3. Χειριστής θέματος : Τχης (ΠΖ) Παναγιώτης Κοϊμτσίδης, Επιτελής 3ου ΕΓ/ΙΙ, τηλ. :23430…

16 Οκτ, 2019 | Νέα, Νομοθεσία

Κανονικά ασκείται το κυνήγι στη Θάσο

Η ισχύς, της τριετούς απαγόρευσης του κυνηγιού όλων των θηραμάτων, που επιβλήθηκε με την υπ’ αριθ. 68205/6-10-2016 Απόφαση του ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης (ΦΕΚ 3434Β’ /25-10-2016), σε έκταση 152.452 στρεμ. στη νήσο Θάσο, μετά την εκτεταμένη δασική πυρκαγιά του καλοκαιριού του 2016, παρήλθε, οπότε από την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο 2019-20 το κυνήγι στη νήσο ασκείται κανονικά, όπως πριν την απαγόρευση.

Μέτρα προστασίας κατά τη διαχείριση εμβολίων-δολωμάτων που χρησιμοποιούνται για τον εμβολιασμό των ζώων της άγριας πανίδας για προστασία από τη Λύσσα

1 Οκτ, 2019 | Νέα, Νομοθεσία

Σας ενημερώνουμε ότι την 1η Οκτωβρίου 2019 θα ξεκινήσει για ενδέκατη φορά στην Ελλάδα το πρόγραμμα εναέριας διανομής εμβολίων/δολωμάτων για την ανοσοποίηση των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας σε 24 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

Η επαφή με τα εμβόλια-δολώματα ΠΡΕΠΕΙ να αποφεύγεται και ειδικότερα με γυμνά χέρια.
Σε περίπτωση που κάποιος κυνηγός βρεί ένα τέτοιο εμβόλιο/δόλωμα, δεν θα πρέπει να το ακουμπήσει ή να το πατήσει, ενώ αν χρειασθεί να το πιάσει πχ για να το…

Εκδόθηκαν Αποφάσεις της Δ/νσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης «Δίωξη ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων σε αγροτικές και λοιπές περιοχές – Συγκρότηση συνεργείων»,

10 Σεπ, 2019 | Νέα, Νομοθεσία

Αποφάσεις της Δ/νσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, με θέμα:
«Δίωξη ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων σε αγροτικές και λοιπές περιοχές – Συγκρότηση συνεργείων», με στόχο την αποτροπή εισόδου της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων στη χώρα μας.

Μπορείτε να δείτε τις αποφάσεις στους παρακάτω συνδέσμους
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 46413-05 09 2019 (ΚΣ ΚΙΛΚΙΣ)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 46987-05 09 2019 (ΚΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ & ΣΑΠΩΝ)

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 47158-05 09 2019 (ΚΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ&ΦΕΡΩΝ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ 47159-05 09 2019 (ΚΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ)

Αρχείο

Ενημέρωση