η Ανακοίνωση της ΚΣΕ για τον θάνατο του Νίκου Παπαδόδημα

9 Νοε, 2018 | Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος μεταφέρει, με βαθιά θλίψη και οδύνη, το άγγελμα πως ο Πρόεδρος της Κ.Σ.Ε. Νίκος Παπαδόδημας έφυγε σήμερα για το μεγάλο ταξίδι …

Χαρισματικός ηγέτης και άνθρωπος, μαχητής μέχρι τέλους, ακάματος, μεθοδικός, με απαράμιλλο ήθος, ανιδιοτέλεια, συνέπεια και ευσυνειδησία, ευεργέτησε την κυνηγετική οικογένεια, προσφέροντας απλόχερα τις πολύπλευρες γνώσεις του, την τεράστια εμπειρία του, τον προσωπικό του χρόνο…τη ζωή του όλη.

Η αγάπη και ο θαυμασμός του για τη…

9 Νοε, 2018 | Δελτία Τύπου, Νέα

Ημέρα θλίψης η σημερινή με την τραγική είδηση του θανάτου του Νικόλαου Παπαδόδημα, που επί σειρά ετών υπηρέτησε με τον καλύτερο τρόπο το κυνήγι ως Πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και ως Αντιπρόεδρος της Πανευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Κυνηγών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Το κενό που αφήνει στον ελληνικό και ευρωπαϊκό χώρο του κυνηγίου είναι τεράστιο.

Επίθεση αρκούδας σε 25χρονο κυνηγό στη Φλώρινα.

Επίθεση δέχθηκε ένας 25χρονος κυνηγός κατά τη διάρκεια κυνηγίου αγριογούρουνου στο νομό Φλώρινας το πρωί της Κυριακής 28 Οκτωβρίου 2018. Από την επίθεση ο κυνηγός τραυματίστηκε στο στήθος και μεταφέρθηκε από άλλους κυνηγούς αμέσως στο νοσοκομείο Φλώρινας. Το περιστατικό έγινε κοντά στον Άγιο Μάρκο, λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Φλώρινας.
Μετά από περιποίηση των τραυμάτων, τον έλεγχο για τον ιό της λύσσας και αφού του…

Κυνηγούσαν νύχτα, αλλά συνελήφθηκαν από τους θηροφύλακες. Οδηγήθηκαν άμεσα στο αυτόφωρο,

 

Στη σύλληψη νυχτο-λαθροθήρων προχώρησαν οι θηροφύλακες της ΣΤ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης και του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας, μετά από συντονισμένες προσπάθειες, σε περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Πύργων του Δήμου Εορδαίας της Π.Ε Κοζάνης.

 

Συγκεκριμένα μετά από αρκετές περιπολίες και παρακολούθηση κατάφεραν να συλλάβουν επ αυτοφώρω, τα ξημερώματα της Κυριακής 21/10/2018 δύο άτομα που ενεργούσαν νυχτερινή λαθροθηρία με χρήση μηχανοκίνητου μέσου, φορητού προβολέα και μιας…

Σώος βρέθηκε ο κυνηγός που είχε χαθεί στην περιοχή της Ορεστιάδας

Αίσιο τέλος είχε η υπόθεση με τον κυνηγό που χάθηκαν τα ίχνη του την Κυριακή 14/10 το πρωί στην Ορεστιάδα Έβρου.

Συγκεκριμένα ο 75χρονος είχε πάει για κυνήγι στην ευρύτερη περιοχή του Πενταλόφου Ορεστιάδας και από την Κυριακή το πρωί δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μαζί του. Αμέσως κινητοποιήθηκε η ΕΜΑΚ, ο τοπικός Κυνηγετικός Σύλλογος Ορεστιάδας, μαζί με δύο ακόμα αυτοκίνητα των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της…

12 Οκτ, 2018 | Δελτία Τύπου, Νέα

Χορηγός η ΚΟΜΑΘ στο 9ο Λιβαδοπονικό Συνέδριο

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης είναι ένας από τους χορηγούς του  9ου Πανελλήνιου Λιβαδοπονικού Συνεδρίου με τίτλο «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΒΑΔΟΠΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ- Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης – Αειφορία και Βιοοικονομία – Υπηρεσίες Οικοσυστημάτων» που έγινε από 9 έως 12 Οκτωβρίου, στη Λάρισα, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Το Συνέδριο διοργάνωσε η Ελληνική Λιβαδοπονική Εταιρεία.

 

Κατά το χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος της ΚΟΜΑΘ στην έναρξη του συνεδρίου τόνισε…

4 Οκτ, 2018 | Νέα

Δημιουργήθηκε Αφίσα για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων από την Κτηνιατρική Υπηρεσία

Δείτε την αφίσα εδώ
Αφίσα ΑΠΧ 3.10.2018

Η Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων είναι εξαιρετικά μεταδοτικό ιογενές νόσημα των χοίρων και των αγριόχοιρων, το οποίο χαρακτηρίζεται από υψηλή νοσηρότητα και θνησιμότητα (τα υψηλά μολυσματικά στελέχη του ιού είναι γενικά θανατηφόρα με θνησιμότητα που αγγίζει το 100%).
Οι αγριόχοιροι αποτελούν τη φυσική αποθήκη του ιού.
Δεν μεταδίδεται…

4 Οκτ, 2018 | ΙΝΤΕRREG - CEA, Νέα

ΣΤ’ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ
ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αρ. Πρωτ. 1632/4-10-2018

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο Πρόεδρος της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ

προκηρύσσει ηλεκτρονικό ανοικτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης της γενικής υπηρεσίας «Δημιουργία Κέντρου Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης (EDUCATIONAL and Certification Center – ECC) στην περιοχή του Νευροκοπίου», προϋπολογισμού 152.812,00 ευρώ με το Φ.Π.Α.

1. Αναθέτουσα Αρχή -…

Τροχαίο με ζαρκάδι στην Πτολεμαϊδα

 

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 1 Οκτωβρίου 2018 κλήθηκε από κυνηγό-μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της περιοχής να επιληφθεί συμβάντος που αφορούσε τον τραυματισμό ενός Ζαρκαδι. Το ζώο ήταν τραυματισμένο εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος που σημειώθηκε σε επαρχιακό δρόμο κοντά στο χωριό Καρυοχώρι του Δήμου Εορδαίας.

Άμεσα ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της ΚΟΜΑΘ με τη συμμετοχή του Ιδιωτικού Φύλακα Θήρας του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας έσπευσαν στην αναφερόμενη θέση όπου μετά από…

Τρία άτομα πιάστηκαν με ηχομιμητικές συσκευές στη Χαλκιδική.
Κατασχέθηκαν επίσης πολλά «μηχανάκια» στη Θράκη.

Με την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου η θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων πραγματοποιεί συνεχείς περιπολίες για τον εντοπισμό ηχομιμητικών συσκευών προσέλκυσης πουλιών.
Πρόσφατα στο νομό Χαλκιδικής στην περιοχή της Τρίγλιας πιάστηκαν να χρησιμοποιούν ηχομιμητική συσκευή δύο άτομα από την Κύπρο. Η χρήση γινόταν με τηλεχειριστήριο, αλλά μετά από πολύωρη παρακολούθηση δύο Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης περίμεναν ώστε…

Αρχείο

Ενημέρωση