14 Οκτ, 2017 | Δελτία Τύπου, Νέα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΜΑΘ

Θέμα: Κακή χρήση των Κοινωνικών Δικτύων

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης παρακολουθώντας τα δρώμενα της κυνηγετικής δραστηριότητας σε Μακεδονία και Θράκη εκφράζει την θλίψη και τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει κάθε μορφή επίδειξης θηράματος η οποία προσβάλει το θήραμα και τους ηθικούς κανόνες της κυνηγετικής δεοντολογίας.

Η έλλειψη σεβασμού στο θήραμα, οι θριαμβευτικές ποσοτικές επιδείξεις , η διάνοιξη των θηραμάτων σε κοινή θέα και η ανάρτηση αυτών στα ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα (κυρίως Facebook) αντιτίθενται με…

Συνεχής είναι η παρουσία των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟΜΑΘ) σε όλη την γεωγραφική της επικράτεια.
Υποβλήθηκαν 77 Μηνύσεις.

Από την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου 2017-2018 και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 4.000 έλεγχοι σε κυνηγούς και άλλους πολίτες, διενύθηκαν περισσότερα από 100.000 χιλιόμετρα περιπολιών με τα υπηρεσιακά οχήματα, εργαζόμενοι και κατά τα Σαββατοκύριακα και κατά τις νυκτερινές ώρες.
Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων οι 62…

Απαγόρευση Θήρας κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της 11ης διοργάνωσης Αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου από τις 12 έως τις 16 Οκτωβρίου 2017 από το Δασαρχείο Δράμας

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης θα διαθέσει τους Ομοσπονδιακούς της Θηροφύλακες και τον Επιστημονικό Συνεργάτη της για την ενημέρωση των αθλητών και για τον έλεγχο και πληροφόρηση των κυνηγών σε καίρια σημεία. Αντίστοιχες ενέργειες θα γίνουν από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Δράμας.

Θηροφύλακες συνέλαβαν τέσσερα άτομα για νυκτερινή θήρα λαγών. Κατασχέθηκαν όπλα και αυτοκίνητο

Νέα μεγάλη επιτυχία της θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 κατά τις πρωινές ώρες συνελήφθησαν από θηροφύλακες (της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης και του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας) τέσσερα άτομα για παράνομη θήρα δυο (2) λαγών με χρήση μηχανοκίνητου μέσου.
Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή της Τ.Κ Γέρμας του Δήμου Άργους Ορεστικού της Π.Ε. Καστοριάς. Κατασχέθηκαν οι δυο λαγοί, το…

Διάσωση κυνηγόσκυλου που έπεσε σε δύσβατη χαράδρα στις Σέρρες.
Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για κυνηγόσκυλο που έπεσε σε χαράδρα στο νομό Σερρών, μετά τη συνδρομή της Πυροσβεστικής (κλιμάκιο Ν. Ζίχνης) κυνηγών του Κ.Σ. Ν. Ζίχνης και του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα της ΚΟΜΑΘ.
Συγκεκριμένα κατά την καταδίωξη λαγού ένα σκυλί, λευκού χρώματος με χαρακτηριστικά ιχνηλάτη, γλίστρησε και έπεσε σε χαράδρα όπου και εγκλωβίστηκε. Ο κάτοχος του σκύλου Π.Τ. προσπάθησε αλλά ήταν αδύνατον να προσεγγίσει το σημείο και…

14 Σεπ, 2017 | Δελτία Τύπου, Νέα

Μήνυμα του Προέδρου της ΚΟΜΑΘ για την έναρξη του κυνηγίου

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Κάθε χρόνο η 15η Σεπτεμβρίου ορίζει συνολικότερη έναρξη του κυνηγίου σε όλες τους επιτρεπόμενες για το κυνήγι περιοχές. Έως σήμερα η θήρα επιτρεπόταν μόνο στις Ζώνες Διάβασης και για ορισμένα μόνο είδη, ένα σημαντικό διαχειριστικό μέτρο για την κατά χώρο και χρόνο ρύθμιση της θήρας σε σχέση με τα μεταναστευτικά είδη και τους διαδρόμους μετανάστευσης.
Φέτος για τα τριχωτά θηράματα η έναρξη είναι,…

12 Σεπ, 2017 | Δελτία Τύπου, Νέα

Tο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Ανατολικής Μακεδονίας μαζί με τον Δήμο Νέστου, την Δ/νση Δασών Καβάλας, τον Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου Βιστωνίδας Ισμαρίδας και την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης, διοργανώνουν ενημερωτική εσπερίδα με θέμα «Η σημασία της συμμετοχής των πολιτών στην προστασία του Εθνικού Πάρκου Α.Μ.Θ. και της άγριας πανίδας του*».

Αφίσα εκδήλωσης doc 4_ΓΕΩΤΕΕ τελικό σχέδιο

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 18:00, στο Δημοτικό Θέατρο του Δήμου Νέστου στην Χρυσούπολη Καβάλας,…

Οι κυνηγετικές οργανώσεις προσπαθούν συνεχώς για την ενημέρωση των μελών κυνηγών.
Οι περισσότεροι Κυνηγετικοί Σύλλογοι αρμοδιότητας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποιούν ενημερωτικές εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετέχουν ειδικοί επιστήμονες και παρευρίσκονται κυνηγοί μέλη των Συλλόγων, αλλά και πολίτες των τοπικών κοινωνιών και εκπρόσωποι φορέων.

Πρόσφατα με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στα Γρεβενά, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ημερίδα από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Γρεβενών.
Στην εκδήλωση μίλησε ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου κ. Κων/νος Νιζάμης, ενώ χαιρετισμό…

25 Αυγ, 2017 | Δελτία Τύπου, Νέα

Συνάντηση της Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης με την ΚΟΜΑΘ για το θέμα του υπερπληθυσμού των αγριογούρουνων

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017 στο γραφείο της κ. Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) με τον Πρόεδρο κ. Ι. Πολυχρόνη και ειδικούς επιστήμονες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης για το θέμα του υπερπληθυσμού των αγριογούρουνων στο νομό Θεσσαλονίκης και γενικότερα.
Εκ μέρους της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας κατατέθηκε ενημερωτικό υπόμνημα, ενώ συζητήθηκαν ειδικότερα θέματα, τόσο σχετικά με…

22 Αυγ, 2017 | Δελτία Τύπου, Νέα

Επίθεση αρκούδας σε κυνηγό στη Φλώρινα. Η ΚΟΜΑΘ ζητά την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Περιστατικών αλληλεπίδρασης αρκούδας-ανθρώπου της Π.Ε. Φλώρινας.
Σοβαρό περιστατικό επίθεσης αρκούδας συνέβη στο νομό Φλώρινας.

Συγκεκριμένα αρκούδα επιτέθηκε σε κυνηγό, σε αγροτική περιοχή και εντός επιτρεπόμενου χώρου άσκησης θήρας, προξενώντας του πολύ σοβαρό τραυματισμό. Πρόκειται για έμπειρο κυνηγό 53 ετών, που η άμεση παρέμβαση του γιού του και άλλων κυνηγών του έσωσαν τη ζωή.
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Φλώρινας και από εκεί σε…