24 Ιουν, 2017 | Δελτία Τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης εκφράζει την ανησυχία του, καθώς για άλλη μια Τετάρτη δεν κυκλοφόρησε το ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ, ως αποτέλεσμα των όσων συμβαίνουν στον εκδοτικό όμιλο ΠΗΓΑΣΟΣ.

Πριν από λίγα χρόνια σταμάτησε το πολύ ενδιαφέρον ένθετο Τύπος-Κυνήγι, που κυκλοφορούσε κάθε Τετάρτη μαζί με τον Ελεύθερο Τύπο. Σήμερα ακολουθεί η μη κυκλοφορία του ενθετου «ΕΘΝΟΣ-ΚΥΝΗΓΙ».
Η ενημέρωση για τα κυνηγετικά θέματα, μέσω μεγάλων εφημερίδων, έδινε και δίνει τη δυνατότητα για μεγαλύτερη διείσδυση…

18 Ιουν, 2017 | Δελτία Τύπου, Νέα

Σε μια συνεργασία με τον ΩΡΙΩΝΑ το έντυπο αυτό μοιράστηκε σε όλους τους Κυνηγετικούς Συλλόγους κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης
Μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις.
Η ανάρτηση στο διαδίκτυο μιας φωτογραφίας δεν είναι ιδιωτική μας στιγμή, αλλά μια δημόσια παρέμβαση.
Μια «καλή» κυνηγετική φωτογραφία πρέπει να μεταδίδει μόνο θετικά κυνηγετικά μηνύματα σε κυνηγούς και μη κυνηγούς θεατές.

Ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης κ. Γ. Τριανταφυλλίδης διαπίστωσε περιστατικό χρήσης και τοποθέτησης πιθανόν δηλητηριασμένων δολωμάτων κατασκευασμένων από ζωικό λίπος, που είχε ως συνέπεια την θανάτωση δυο ποιμενικών σκύλων πλησίον της Τοπικής Κοινότητας Ερμακιάς του Δήμου Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Άμεσα κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Πτολεμαΐδας.

Για το περιστατικό αυτό συντάχθηκε αναλυτική αναφορά, η οποία κατατέθηκε στην Αστυνομία. Η αναφορά μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής:

» Συγκεκριμένα για το ανωτέρω…

Συμμετοχή της ΚΟΜΑΘ στο Muskathlon 2017 – Μαραθώνιος για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟΜΑΘ) συμμετείχε στην υποστήριξη του διεθνούς αγώνα Muskathlon 2017 – Μαραθώνιος για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων. Συγκεκριμένα η ΚΟΜΑΘ διέθεσε προσωπικό, αυτοκίνητα και μέσα για την ενίσχυση της ασφάλειας των συμμετεχόντων αθλητών και συνοδών, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση των διοργανωτών και του Δήμου Κ. Νευροκοπιου, συμμετέχοντας μαζί με τον Κ.Σ. Νευροκοπίου.

Δεν είναι η 1η φορά…

Διάσωση Σταυραετού με τη συνδρομή της θηροφυλακής της ΚΟΜΑΘ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε επιχείρηση διάσωσης ενός τραυματισμένου αετού στην περιοχή Μουσθένη του νομού Καβάλας.
Συγκεκριμένα κάτοικος της περιοχής, που είναι κυνηγός είδε σε αγροτική περιοχή έναν τραυματισμένο αετό, που δεν μπορούσε να πετάξει. Τον μάζεψε και τον μετέφερε σε εμπορική επιχείρηση που διατηρεί στο χωριό Μουσθένης Καβάλας. Ενημέρωσε αμέσως τον Γενικό Γραμματέα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, ο οποίος με τη σειρά έδωσε οδηγίες για να…

5 Ιουν, 2017 | Δελτία Τύπου, Νέα

Τραυματισμός κτηνοτρόφου από αρκούδα στο νομό Κοζάνης.

Νέο περιστατικό επιθετικής συμπεριφοράς αρκούδας σημειώθηκε πρόσφατα στην περιοχή Σταυροδρομίου του νομού Κοζάνης. Συγκεκριμένα αρκούδα επιτέθηκε σε κτηνοτρόφο, όταν αυτός είχε βγάλει μικρή ομάδα αγροτικών ζώων για βόσκηση, πλησίον της οικίας του. Ο κτηνοτρόφος φέρει αρκετά τραύματα στην πλάτη και διακομίστηκε αμέσως στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Καστοριάς.
Άμεση ήταν η ενεργοποίηση της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης για περιστατικά εμφάνισης αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές, στην οποία συμμετέχει η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας…

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 28/5/2017 η Τακτική Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης στο αμφιθέατρο «Δημήτριος Ευρυγένης» του Κέντρου Ευρωπαϊκού Δικαίου στη Θεσσαλονίκη.
Παρευρέθηκαν 55 εκπρόσωποι από τους 63 Κυνηγετικούς Συλλόγους αρμοδιότητας ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ. Παρόντες επίσης οι Επίτιμοι Πρόεδροι της Ομοσπονδίας κ.κ. Γ. Δέλλιος και Ν. Μαϊλιάνης καθώς και το επίτιμο μέλος κ.κ. Ε. Τερζής. Σε όλους τους παρευρισκόμενους διανεμήθηκε έντυπο υλικό με τον προϋπολογισμό/απολογισμό της…

Συνεχή τα τροχαία περιστατικά με ζαρκάδια στην Εγνατία Οδό. Και άλλο νεκρό ζαρκάδι στο τμήμα Κοζάνης-Νίκης.
Συνεχή είναι τα περιστατικά με τα τροχαία ατυχήματα και τους θανάτους ζαρκαδιών στον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού Κοζάνης-Νίκης. Νέο τροχαίο σημειώθηκε και πάλι τα ξημερώματα της 23/5/2017 στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Ποντοκώμης του Δήμου Κοζάνης, στον κάθετο άξονα προς Νίκη Φλώρινας, με αποτέλεσμα τη θανάτωση ενός θηλυκού ζαρκαδιού.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Κυνηγετικής…

Σύσκεψη στο Δασαρχείο Καβάλας για την προστασία του κολχικού φασιανού

Πραγματοποιήθηκε τεχνική σύσκεψη στο Δασαρχείο Καβάλας για την προστασία του κολχικού φασιανού με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Ελλάδα ειδικού επιστήμονα από τον Οργανισμό Θήρας και Προστασίας Άγριας Ζωής της Μεγάλης Βρετανίας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ειδικού έργου «Πειραματικές Δράσεις για την Προστασία του Κολχικού Φασιανιού στο Δέλτα του Νέστου – Experimental Conservation Actions for Black Necked Pheasant in Nestos Delta”. Το έργο έχει…

13 Μάι, 2017 | Δελτία Τύπου, Νέα

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος της ‘’εναέριας ρίψης – διανομής εμβολίων-δολωμάτων κατά της λύσσας, για την από του στόματος ανοσοποίηση των άγριων ζώων’’ στις 13/05/2017 έως και 23/05/2017, θα πραγματοποιηθούν ρίψεις εμβολίων – δολωμάτων στις κάτωθι περιοχές :

Επισυνάπτονται:
1) τα προβλεπόμενα σχέδια πτήσεων ρίψεις δολωμάτων με αεροπλάνα που πρόκειται να πραγματοποιηθούν για 13/05/2017 έως και 23/05/2017. (με κάθε επιφύλαξη αλλαγής σχεδίων τελευταίας στιγμής λόγω απρόβλεπτων συνθηκών π.χ….

Αρχείο

Ενημέρωση