Δευτέρα 15 Απριλίου 2024
Σάββατο, 04 Φεβρουάριος 2023

Συνάντηση του Δ.Σ. της ΚΟΜΑΘ με τον Βουλευτή Θεσσαλονίκης Χάρη Καστανίδη

Συνάντηση του Δ.Σ. της ΚΟΜΑΘ με τον Βουλευτή Θεσσαλονίκης Χάρη Καστανίδη

  • Αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟΜΑΘ) πραγματοποίησε συνάντηση με τον Βουλευτή Κινήματος Αλλαγής (ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής) κ. Χάρη Καστανίδη στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.

    Παρουσιάστηκε το έργο της ΚΟΜΑΘ, ως δευτεροβάθμιο όργανο που εκπροσωπεί 63 Κυνηγετικούς Συλλόγους με περίπου 40.000 μέλη, κυρίως στους τομείς της θηροφύλαξης και της αρωγής των κυνηγετικών οργανώσεων προς την Πολιτεία.

    Με βάση την εμπειρία του κ. Καστανίδη και της θητείας του ως Υπουργός σε διάφορες θέσεις παρουσιάστηκαν από την ΚΟΜΑΘ τα κύρια θέματα που απασχολούν τον κυνηγετικό κόσμο. Συγκεκριμένα τέθηκε υπόψη του κ. Καστανίδη το περιεχόμενο του Νόμου «Άργος» για την ευζωία των ζώων συντροφιάς όπου μεταξύ άλλων υπάρχουν διατάξεις που στρέφονται κατά των κυνηγετικών σκύλων και των ιδιοκτητών με αντισυνταγματικό τρόπο. Τονίστηκε η τεράστια συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων πολιτών στη διαβούλευση όπου εξέφρασαν την αντίθεσή τους για το θέμα της υποχρεωτικής στείρωσης των σκύλων.

    Ενημερώθηκε για το έργο της θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων και συζητήθηκαν οι τρόποι ενίσχυσης της θηροφυλακής με ανταποδοτικό τρόπο από τα χρήματα που πληρώνουν κάθε χρόνο οι κυνηγοί προς το Δημόσιο. Τέθηκαν επίσης θέματα για την ισχυροποίηση του ρόλου των κυνηγετικών οργανώσεων καθώς και για τη θέσπιση διοικητικών προστίμων για τις πταισματικές παραβάσεις του νόμου περί θήρας.

    Μέσα από τη συζήτηση ο κ. Καστανίδης κατανόησε τη σημαντικότητα των θεμάτων δείχνοντας ενδιαφέρον για τη δρομολόγηση της επίλυσης αυτών.

Συνάντηση του Δ.Σ. της ΚΟΜΑΘ με τον Βουλευτή Θεσσαλονίκης Χάρη Καστανίδη

40000

ΚΥΝΗΓΟΙ

63

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

63

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ

8

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

2

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

1

ΠΑΘΟΣ

Powered by | Copyright 2024 © • Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας Θράκης

MENU