Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε την Κυριακή 6 Αυγούστου το απόγευμα στο 2ο χλμ. της επαρχιακής οδού Παλαιοχωρίου-Θεσσαλονίκης, όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ συγκρούστηκε με ζαρκάδι.
Από τη σύγκρουση το ζαρκάδι τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ υλικές ζημιές είχε το ασθενοφόρο. Το ζαρκάδι μεταφέρθηκε στο γειτονικό Κέντρο Υγείας και αμέσως έσπευσε εκεί ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟΜΑΘ) από την Αρναία. Το ζαρκάδι ήταν ήδη νεκρό, και με όχημα της ΚΟΜΑΘ μεταφέρθηκε στο Δημόσιο Κτηνιατρείο για έλεγχο.
Ενημερώθηκε το Δασαρχείο Αρναίας, το περιστατικό καταγράφηκε στο βιβλίο συμβάντων και πάρθηκε απόφαση για πρωτόκολλο καταστροφής.
Σύμφωνα με τα οριζόμενα απαιτείται η καύση σε κλίβανο, που δεν υπάρχει στο νομό Χαλκιδικής και τελικά αποφασίστηκε να καεί σε εγκεκριμένο Σφαγείο στη Χρυσόπετρα Κιλκίς.
Η μεταφορά θα γίνει με όχημα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, το δε κόστος της καύσης ανέρχεται σε 0,60 ευρώ/κιλό και θα το καλύψει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αρναίας, μετά από υπόδειξη του δασαρχείου ως φιλοθηραματική δαπάνη.
Σύμφωνα με μαρτυρίες το ζαρκάδι έτρεξε προς την επαρχιακή οδό καταδιωκόμενο από παρακείμενη αγέλη τσομπανόσκυλων.