ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Επισημαίνουμε ότι το σκυλί που βρέθηκε θετικό στον ιό της λύσσας ήταν ΤΣΟΜΠΑΝΟΣΚΥΛΟ (όπως και από την αρχή η ΚΟΜΑΘ έγραψε στο Facebook) και όχι κυνηγετικός σκύλος. Το αυτό επιβεβαιώνει και η Δ/νση Κτηνιατρικής Πέλλας. Το λάθος έγινε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης…

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ, η οποία έστειλε και σχετικό έγγραφο στο ΥΠΑΑΤ, ζητώντας επανόριωση στο ορθό, όπως παρουσιάζεται και παρακάτω:

————————————————————————————–

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Θεσσαλονίκη 21/12/2012
Γενική Δ/νση Κτηνιατρικής                                                                 Αριθ. Πρωτ.:
Δ/νση Υγείας των Ζώων
Τμήμα Ζωοανθρωπονόσων

 

Κοινοποίηση: 1. Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας
2. Κυνηγετικός Σύλλογος Αριδαίας
3. Κυνηγετικός Τύπος και ΜΜΕ

 

ΘΕΜΑ: Άμεση Διόρθωση σε έγγραφο σας για κρούσμα λύσσας στο Νομό Πέλλας

Σχετικό: έγγραφό της υπηρεσίας σας 4811/128893/20-12-2012  με αρ. δημοσίευσης στη διαύγεια ΑΔΑ: Β4MΕΒ-Δ0Λ

 

Σας ενημερώνουμε ότι το περιστατικό με την επιβεβαίωση κρούσματος λύσσας στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας δεν αφορά κυνηγετικό σκύλο.

Επισημαίνουμε ότι το σκυλί που βρέθηκε θετικό στον ιό της λύσσας ήταν ένα λευκό ΤΣΟΜΠΑΝΟΣΚΥΛΟ (όπως και από την αρχή η ΚΟΜΑΘ έγραψε) και όχι κυνηγετικός σκύλος. Το αυτό επιβεβαιώνει και η Δ/νση Κτηνιατρικής Πέλλας και ο τοπικός Κυνηγετικός Σύλλογος Αριδαίας.

Για το λόγο αυτό ζητούμε την άμεση διόρθωση του εγγράφου σας 4811/128893/20-12-2012, καθώς η λανθασμένη αναφορά έχει δημιουργήσει παρανοήσεις. Επίσης ζητούμε το διορθωμένο νέο σας έγγραφο να αποσταλεί σε όλους τους αποδέκτες του 1ου σας εγγράφου καθώς και στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά.

 

Ευχόμαστε Καλές γιορτές και δύναμη στο δύσκολο έργο που επιτελείτε.

Με τιμή

 

Ο Πρόεδρος                                                     Ο Γεν. Γραμματέας

 

Ιωάννης Πολυχρόνης                                      Νικόλαος Καλογεράκος

 

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΕΛΟΣ:F.A.C.E.& C.I.C.

ΕΔΡΑ: ΦΩΚΙΩΝΟΣ 8 & ΕΡΜΟΥ

ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 105 63,  Τηλ. 210-32.31.271-Fax.210-32.22.755

http://www.ksellas.gr e-mail: info@ksellas.gr

ΑΘΗΝΑ 20-12-2012,  Αρ. Πρωτ. 2319

ΠΡΟΣ:

1) Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου

2) Ζ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας

3) ΣΤ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης
Κοιν.: Κυνηγετικό Σύλλογο Αριδαίας
Θέμα: Εμφάνιση νέου κρούσματος Λύσσας στην Αριδαία Πέλλας.

 

Μετά από επιβεβαίωση θετικού κρούσματος λύσσας σε οικόσιτο ζώο και συγκεκριμένα σε κυνηγετικό σκύλο, στην περιοχή του Δήμου Αριδαίας, της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, σας κοινοποιούμε έγγραφο της Δ/νσης Υγείας των Ζώων, τμήμα Ζωοανθρωπονόσων του ΥΠΑΑΤ (αριθμ. πρωτ. 4811/128893/20-12-12).

Παρακαλούμε, όπως προχωρήσετε στην άμεση ενημέρωση των μελών -κυνηγών σας, στις περιοχές που αναφέρονται στη 2 η παράγραφο του εν λόγω εγγράφου:

«…περιοχές Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλωρίνης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας, Σερρών, Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης…»

Το τελευταίο επιβεβαιωμένο κρούσμα λύσσας που διαπιστώθηκε σε κυνηγετικό σκύλο, αποτελεί απόδειξη ότι το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού των σκύλων δεν έχει φτάσει ακόμα στα επιθυμητά επίπεδα.

Η προσπάθεια των Κυνηγετικών Οργανώσεων πρέπει να ενταθεί ως προς την κατεύθυνση:

1. της ενημέρωσης, για να επιτύχουμε τον άμεσο εμβολιασμό όλων των κυνηγετικών σκύλων, ώστε να θωρακιστεί ο πληθυσμός από την θανατηφόρο ζωοανθρωπονόσο.

2. του έλεγχου των βιβλιαρίων υγείας των κυνηγετικών σκύλων, σε ό,τι αφορά την πραγματοποίηση των εμβολιασμών για τη λύσσα

. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται από τους θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων, όπως προβλέπεται από τον Ν.4031/2012 και την ΥΑ 1604/45066/ΦΕΚ 1273/Β’/2012 «Πρόγραμμα Επιτήρησης της Λύσσας».

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειες σας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΝΙΚ. ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΓΕΩΡΓ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

 

Διαβάστε εδώ το έγγραφο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & τροφιμων, όπου λανθασμένα αναφέρει ότι επρόκειτο για κυνηγετικό σκύλο.

ΘEMΑ: Εμφάνιση νέου κρούσματος Λύσσας στην Αριδαία Πέλλας
4811. 20 12 2012 ΥΠΑΑΤ Kρούσμα λύσσας Αριδαία Πέλλας 4811