Η ετήσια έκδοση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης «ΠΑΝ-ΘΗΡΑΣ, τα πάντα περί θήρας», κυκλοφορεί για 11η συνεχή χρονιά, αποτελώντας ένα ουσιαστικό βήμα για την προβολή θεμάτων προστασίας της άγριας πανίδας και του φυσικού περιβάλλοντος γενικότερα. Εξειδικευμένοι επιστήμονες, ερευνητές και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας αρθρογραφούν αναλύοντας θέματα που ενδιαφέρουν μια μεγάλη «γκάμα» αναγνωστικού κοινού, από τον ειδικό έως τον πολιτικό και τον απλό πολίτη. Στα 11 αυτά χρόνια έχουν φιλοξενηθεί στις σελίδες του ΠΑΝ-ΘΗΡΑ ζητήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των οικοσυστημάτων, την πολιτική περιβάλλοντος, τα θηραματικά είδη, τις δράσεις των κυνηγετικών οργανώσεων και πολλά άλλα, ενώ έχει αποσπάσει μόνο εύσημα, ακόμα και από τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Φαίνεται όμως πως πια αρχίζουμε να «ενοχλούμε» που εκδίδουμε αυτό το βιβλίο, καθώς η περσινή έκδοση… δεν άρεσε στη Βιβλιοθήκη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία με απαξιωτική επιστολή μας το επέστρεψε!
Η στείρα αντικυνηγετική πολιτική, προϊόν της «οικολογίας του καναπέ» είναι σε έξαρση με αποτέλεσμα το κυνήγι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, ενώ, ίσως ακόμα περισσότερο σήμερα, διότι κάποιοι ενοχλούνται από το σοβαρό έργο που επιδεικνύουν οι ελληνικές κυνηγετικές οργανώσεις.
Με τις σκέψεις αυτές σας παραδίδουμε τις σελίδες του τεύχους του 2011, όπου ελπίζουμε να βρείτε αρκετές πληροφορίες, που να σας φανούν χρήσιμες

ΠΑΝΘΗΡΑΣ 2011 – ΜΕΡΟΣ Α Panthiras2011_1

ΠΑΝΘΗΡΑΣ 2011 – ΜΕΡΟΣ   Panthiras2011_2